Šport

Lampiončkove igre 2023: zunaj dež, dvorana UŠC pa v sončku

Letošnje Lampiončkove igre so, kakor leto prej, potekale par tednov pred glavnim študentskim dogodkom – Lampiončki. Včeraj so se tako za naziv najboljših potegovale številne ekipe, in sicer v treh različnih športih. Kdo so zmagovalci letošnjih bojev v futsalu, košarki in bojem med dvema ognjema? Spoznajmo jih.

Lampiončkove igre so letos zacvetele v Univerzitetni dvorani Leona Štuklja pod okriljem organizacije Zdrava Zabava ter Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM). Potekale vse od jutra pa do poznega popoldneva.

Študenti so se preizkusili v igranju izbranega športa, videli smo lahko njihovo zagriženost in znanje. Dobro vzdušje v dvorani pa so omogočili tudi številni navijači, dobra glasba ter odlična organizacija.

Dan Lampiončkovih iger, dan študentov, dan športa

Kakor vemo, je dan študentov dan, ko lahko študenti svoj študij zamenjajo za druge aktivnosti. Tako so letos študentski torek preživeli v smislu športanja.

Ekipe so se dopoldne potegovale za prvo mesto v futsalu in košarki, popoldne pa je sledil še boj med dvema ognjema. V zraku se je vse do zadnjih minut čutila napetost. Vztrajnost študentov je trajala vse do zadnjega koša, gola in izpada zadnjega na boju med dvema ognjema.

Študentje so se ob igrah zabavali.

Kakšen je bil rezultat?

Pred finalnim dogodkom je potekal boj za polfinale. Pri košarki 3×3 si je tretje mesto priigrala ekipa Tresi. Finalni dvoboj je potekal med ekipama Big Balls in Das Team, zmagali so Big Balls. Košarkaši so si po tekmi odpočili in spremljali še zaključek futsal tekme, ki je potekala na drugi strani dvorane.

V futsalu si je tretje mesto prisvojila ekipa Kamikaze, ki je premagala Imbicile. Za prvo mesto sta se potegovali ekipa FC Praunzaver in ekipa Liter Liter. Pokal za prvo mesto je dobila ekipa Liter Liter, ki smo jih lahko videli oblečene v svetlo modre majčke. Seveda ne smemo pozabiti tudi na navdušenje na tribunah, kjer so za tekmovalce v malem nogometu glasno navijali tudi košarkaši.

Boj med dvema ognjema je tako gledalce kot tudi igralce držal na robu stola. Za tretje mesto sta se potegovali ekipa PPP – pridem, pijem, padem in ekipa Marksovi otroci. Tretje mesto si je priborila ekipa PPP. Prvo mesto je osvojila ekipa Dober dan ponovno, drugo mesto pa so člani ekipe Das Team.

Vsi igralci so se za Lampiončkove igre dobro pripravili, v svoji izjavi pa so izrazili tudi, da so ponosni na svojo igro in dosežke.

| Najboljši v boju med dvema ognjema.
| Najboljše futsal ekipe.
| Najboljše košarkaške ekipe.
  Rezultati futsal

  1 Liter Liter
  2 FC Praunzaver
  3 Kamikaze
  4 Imbacili
  5-8. Juhu Bruhu
  5-8. FF UM
  5-8. Ljubljančani
  5-8. Čarne grinte

  Med dvema ognjema

  1 Dober dan ponovno
  2 Das Team
  3 PPP – pridem, pijem, padem
  4 Marksovi otroci
  5-8. 6. štuk
  5-8. Človeške ribice iz Postojnske jame
  5-8. Kapetanova ekipa
  5-8. Časar je gej

  Košarka 3×3

  1 Big Balls
  2 Das Team
  3 Tresi
  4 BC Praunzaver
  5-8. Two red dogs
  5-8. Grobarji
  5-8. Pri N Roll
  5-8. Here 4 Beer

  Kaj nas čaka?

  Že Lampiončkove igre s svojim imenom privlačijo študente na glavni končni dogodek študentskega leta. Poleg iger je čez dan v okolici Štuka ter pred dvorano UŠC potekalo glasno promoviranje Lampiončkov, ki bodo letos potekali 6. junija, s številnimi priljubljenimi izvajalci.

  Seveda pa se tudi dan Lampiončkovih iger ne more končati le v dvorani. Tako nas je včeraj na Štuku pričakalo tudi nočno dogajanje na dogodku Veselica day, in sicer z Ansamblom Saša Avsenika.

  Iva Knez
  Gašper Šlajnar
  ikona snemalec Nejc Vehovec

  Iva Knez

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button