GlasbaKulturaNoviceZabava

Sziget 2024: tudi Joker Out, Sam Smith, Louis Tomlinson in Martin Garrix

Na festivalu Sziget 2024 v madžarski prestolnici Budimpešta se bo po napovedih organizatorjev zvrstilo približno 40 nastopajočih, med njimi bo slovenska skupina Joker Out. Nastopili bodo med drugim tudi Fred Again, Martin Garrix, Sam Smith, Stormzy, Louis Tomlinson in Big Thief. Sziget bo potekal od 7. do 12. avgusta prihodnje leto.

Glavni organizator Tamas Kadar je po poročanju madžarske tiskovne agencije MTI povedal, da trenutna prodaja vstopnic kaže na veliko zanimanje za Sziget 2024. Dodal je, da bodo tako kot prejšnja leta na festivalu sodelovale mednarodne zvezde in na novo odkriti talenti.

Glede na sporočilo organizatorjev velja med vrhunce festivala uvrstiti še koncert alternativne elektronske glasbe dueta Artur in Batish (Artbat), pop/nudisco skupino L’Imperatrice, Crystal Fighters, Richie Hawtin, tehno pionirko Honey Dijon in avstralski Dom Dolla.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joker Out (@joker_out_official)

Poleg tega bodo nastopili še amsterdamski ANOTR, valižanska Tom in Ed Russell, britanski Nia Archives, Eris Drew in Octo Octa ter hamburška skupina Meute. Na odru bodo tudi Grandson, Liberata, Zoe Wees, Yard Act, Joesefa, Warhausa, Argyja in Ellen Allien.

Na programu festivala Sziget prihodnje leto so tudi britanski urbani punk duo Nova Twins, nizozemski raper Joost, Blondshell iz Los Angelesa in ameriška skupina Wednesday, pa tudi zahodnoafriška didžejka in producentka Amene, norveška popzvezdnica Dagny in nizozemski indie izvajalec Pip Blom.

Sziget velja za enega največjih in najbolj priljubljenih glasbenih in kulturnih festivalov na prostem v Evropi. Po dveh pandemičnih letih so ga ponovno pripravili leta 2022. Festival je prvič potekal leta 1993, ko je pritegnil dobrih 40.000 ljudi, pred pandemijo covida-19 pa so na njem našteli pol milijona obiskovalcev.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button