Šport

Golden State Warriors sedmič postali zmagovalci lige NBA

Košarkarji Golden State Warriors so prvaki severnoameriške lige NBA, potem ko so v šesti tekmi finala v Bostonu premagali domače Celtics s 103:90. Za kalifornijsko moštvo je to sedmi naslov prvaka.

V šesti tekmi ligaškega finala so Golden State Warriors premagali ekipo Boston Celtics in postali zmagovalci sezone 2022. Odločilno vlogo za slavje s 4:2 v zmagah je imel izvrstni strelec Golden Stata Stephen Curry, ki je dosegel 34 točk ter po sedem skokov in podaj.

Še četrtič v osmih sezonah

Do finala so se prebili preko zmage v finalu zahodne konference, kjer so premagali Dončićevo ekipo Dallas Mavericks.

Finalni turnir se je sicer začel z zmago Boston Celtics. V napeti prvi tekmi so po preobratu v zadnji četrtini in delnim izidom 40:16 nakazali težak boj za prvaka NBA. Podobno zgodbo so napisali Golden State v drugi tekmi, kjer so v tretji četrtini povedli za več kot 20 točk in vodstvo držali vse do konca.

V tretji tekmi so si zmago priborili Boston Celtics in povedli na 2:1 v zmagah, vendar jim Golden State niso ostali dolžni in zato v četrti tekmi poskrbeli za izenačenje. V peti tekmi so zmagovalci zahodne konference slavili s 104:94, k čemur je prispeval tudi poškodovani Stephen Curry.

Golden State so tako v šesto tekmo vstopili s prednostjo 3:2 v zmagah, ki je niso zapravili in si še četrtič v zadnjih osmih sezonah priborili naslov NBA.

Stephen Curry, ki je osvojil četrti naslov prvaka, je bil prvič izbran tudi za najkoristnejšega igralca finala.

STA, NBA
Facebook (NBA)

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button