Tehnologija

Novi iPhone 11 pro prihodnji petek na voljo tudi Sloveniji

20. septembra bodo pri Telekomu Slovenije že pričeli prodajati najnovejše Applove naprave. Med njimi bo tudi novi pametni telefon iPhone 11. Med Applovimi novostmi se nam obetajo tudi nova storitev Apple TV, Apple Arcade in pametna ura Apple Watch Series 5.

Novi mobilnik iPhone 11 bo od prihodnjega petka mogoče kupiti na Telekomu Slovenije. Telekom bo kupcem ponudil vse barvne in spominske različice naprav. Povpraševanje za mobilnik lahko oddaš preko spleta, podrobnosti ponudbe pa bodo objavljene pred začetkom prodaje.

V Sloveniji bo iPhone 11 možno kupiti že čez slab teden.

Med Applovimi novostmi tudi televizija

Apple je jesenske novosti predstavil v torek. Največ pozornost jei dobila napoved televizijske storitve Apple TV, ki bo na voljo od 1. novembra. Predvajanje izvirnih vsebin za naročnino pet dolarjev na mesec bo na voljo v 100 državah po svetu, kupci Applovih telefonov, tablic in računalnikov pa bodo dobili leto dni naročnine zastonj.

Od 19. septembra naprej bo na voljo tudi Applova storitev za video igre Apple Arcade, ki bo za naročnike prvi mesec zastonj, nato pa bo naročnina prav tako pet dolarjev na mesec.

iPhone 11 že za 700 dolarjev

Med drugim naj bi kamere v nadgrajeni različici modela iPhone XS z novim imenom iPhone 11 izboljšale fotografiranje ob slabi svetlobi, novi čipi pa omogočajo boljše selfije. Trije novi pametni telefoni so dobili imena iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max in iPhone 11. Slednjega, najcenejšega, bo mogoče kupiti za 700 dolarjev.

Novi model se ponaša z dvojno kamero s širokokotnim objektivom, v ločljivosti 4K s hitrostjo 60 slik na sekundo pa lahko zajema tudi s sprednjo kamero.

Podjetje namerava prihodnje leto izdati novo generacijo mobilnika, ki bo prilagojena tehnologiji 5G za hitrejši prenos podatkov.

Na police za 500 dolarjev prihajajo tudi nove različice pametnih ur Apple Watch z izboljšanimi zasloni ter kompasom, izdelanimi iz aluminija, primernega za recikliranje. Novi model tablice iPad bo stal 330 dolarjev.

Tako kot na nove pametne telefone, prilagojene tehnologiji 5G, bo treba malce počakati tudi na uresničitev zamisli o brezžičnem polnjenju Applovih naprav.

 

 STA
 Apple Newsroom

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button