Šport

Slovenski odbojkarji po zmagi doživeli poraz z Bolgarijo

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na drugi tekmi turnirja lige narodov v Nagoji zabeležila prvi poraz. S 3:0 (24, 23, 17) jo je premagala Bolgarija.

Slovenski odbojkarji so na osmih medsebojnih tekmah šestkrat premagali Bolgare, na deveti pa so izgubili tretjič. V Nagoji so bili nerazpoloženi. Tekma je bila do zaključka še presenetljivo izenačena, Slovenci pa so jo izgubili v končnicah prvih dveh nizov.

Spet se je videlo, da varovanci Gheorgheja Cretuja še niso pravi. Če Srbi v prvem krogu tega niso znali izkoristiti, pa za Bolgare to ne velja. Ko je bilo potrebno, so bili dovolj zbrani, kar jim je na koncu prineslo zmago, s katero so popravili spodrsljaj iz prvega kroga, v njem so nepričakovano izgubili proti Kitajski.

Bolgari so bili odlični v bloku, Slovenci pa so zapravljali priložnosti v protinapadih. V njihovi igri se še kako pozna odsotnost korektorja Tončka Šterna. Na njegovem mestu je tekmo začel Matej Kök, ki pa se ni najbolje znašel. Tudi Rok Možič ni bil tako razpoložen kot na prvi tekmi, enako velja za Alena Pajenka. Tudi pravega pritiska s servisi ni bilo, pomagale pa niso niti menjave, s katerimi je Cretu poskušal spremeniti potek tekme.

Bolgari so si priigrali prvo zaključno žogo, že mislili, da so jo izkoristili, a ogled posnetka je pokazal, da so se veselili prehitro. Sodnik je dosodil točko za Slovenijo, glavno besedo pa imel tudi na koncu, pri drugi zaključni žogi je dosodil prestop Köku in Bolgarija je vendarle povedla z 1:0.

Tudi v drugem nizu Slovenci niso bili prepričljivi

Podoben potek kot prvi je imel tudi drugi niz. Slovenci so imeli nekajkrat dve točki prednosti, spet pa je bilo preveč neizkoriščenih protinapadov, da bi bila prednost višja. Odlepiti se ni uspelo niti Bolgarom, tako da je spet odločala končnica. To sta odločila dva asa Nikolaja Koleva, s katero so Bolgari prišli do dveh zaključnih žog, drugo so izkoristili.

Možič je na začetku tretjega niza za nekaj časa ostal na klopi, Cretu je opravil še nekaj menjav, poleg Klemna Čebulja, ki je že prej vstopal v igro, je na igrišče prišel tudi Žigo Šterna, a pomagalo ni nič. V prvem delu tretjega niza so evropski podprvaki še držali priključek, v drugem pa povsem popustili.

“V večini dvoboja so bili Bolgari boljši tekmeci in zasluženo zmagali. Zdaj je potrebno ohladiti glave in si ogledati napake. Imamo izkušene igralce, ki se dobro zavedajo, kaj se je zgodilo, zato ni potrebno veliko premišljevati. Osredotočiti se je potrebno že na naslednjo tekmo,” je po tekmi povedal selektor Slovenije Gheorghe Cretu.

Slovenci bodo imeli zdaj prost petek, v soboto pa se bodo merili s Francijo.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button