Šport

Po porazu s Kanado košarkarji danes ob 14.30 z Litvo

Košarkarji Slovenije so v sredo zvečer izgubili četrtfinale svetovnega prvenstva proti Kanadi, danes zvečer po lokalnem času v Manili pa jih čaka že nova, povsem brezpredmetna tekma proti Litva za razvrstitev od 5. do 8. mesta.

Svetovno prvenstvo je letos kvalifikacijsko sito za olimpijske igre 2024, a glede na to, da so zdaj vozovnice za Pariz že oddane, so dvoboji v skupini četrtfinalnih poražencev povsem nepotrebni.

Slovenija bo v Manili še dvakrat stopila na parket dvorane Mall of Asia; po današnji tekmi, ki se bo začela ob 14.30, še v soboto za dokončno uvrstitev na 19. SP. Cilj je izboljšanje dosedanje najvišje uvrstitve, sedmega mesta iz Barcelone 2014, ko srečanj za razvrstitev sploh ni bilo.

Tako Slovenija kot Litva, ki sta že uvrščeni v kvalifikacije za OI, bosta tekmo začeli ranjeni po razočaranjih v četrtfinalih. Litva, ki je v predtekmovanju dobila vseh pet dvobojev, vključno z ZDA, je sanje o medalji ali olimpijskih igrah zapravila po visokem porazu s Srbijo (68:87), Slovenija pa je po štirih zaporednih zmaga izgubila zadnji dve srečanji z Nemčijo in Kanado.

Klemen Prepelič, ki je drugi strelec Slovenije na SP s povprečjem 16 točk na tekmo – Luka Dončić je še naprej prvi s 26,3 točke, je po tekmi s Kanado dejal: “Težko povem kaj pametnega v tem trenutku. Ponosen sem vsakič, ko oblečem slovenski dres in prepričan sem, da bodo tako kot jaz tudi vsi ostali soigralci proti Litvi dali vse od sebe.”

V petek bosta v polfinalu igrala Srbija – Kanada (10.45) in ZDA – Nemčija (14.40).

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button