Šport

Najboljši slovenski nogometaš 2023 Jan Oblak in nogometašica Lara Prašnikar

Vratar slovenske reprezentance in Atletica Madrida Jan Oblak je bil izbran za najboljšega slovenskega nogometaša leta 2023 v 16. izboru športnega dnevnika Ekipa SN. Matjaž Kek, slovenski selektor, je najboljši trener, Benjamin Šeško najboljši mladi nogometaš, nogometašica Lara Prašnikar, najboljši igralec domače lige pa Timi Max Elšnik.

Jan Oblak, slovenski kapetan, je deset let mlajšega reprezentančnega soigralca Benjamina Šeška premagal za le tri točke. Skupaj je bilo 34 glasovalcev, 17 novinarjev Ekipe SN in 17 novinarjev preostalih redakcij, ki je izkušenemu čuvaju mreže Atletica namenilo 148 točk, Šešku, igralcu Leizpiga, pa 145 točk.

Oblak je bil doslej največkrat prvi v izboru, najboljši je bil še v letih 2015, 2016, 2017, 2018, 2020 in 2021. Na tretjem mestu je letos v izboru končal Jaka Bijol, četrto mesto je zasedel Petar Stojanović, peti pa je bil Adam Gnezda Čerin.

V konkurenci mladega nogometaša je z največjim možnim izkupičkom točk prvo mesto osvojil Šeško, na drugo mesto se je zavihtel Žan Vipotnik, sledijo pa mu Mitja Ilenič, Luka Topalović in Adnan Zeljković.

Že drugič nogometašica leta Lara Prašnikar

Drugič so podelili tudi naziv najboljše nogometašice leta in še drugič je slavila Lara Prašnikar, za katero je izjemno leto v dresu nemškega Eintrachta, prav tako pa je imela ključno vlogo v slovenski izbrani vrsti. Drugo mesto je pripadlo Mateji Zver, tretja je bila Kaja Korošec, četrta Ana Milović, peta pa Špela Kolbl.

Trener leta je po uvrstitvi na evropsko prvenstvo postal Matjaž Kek, ki je premagal Luko Elsnerja, uspešnega trenerja Le Havra, tretje mesto je zasedel trener Olimpije Zoran Zeljković, četrti je postal Simon Rožman, peti pa Mišo Brečko.

Še drugič zaporedoma je naziv najboljšega igralca v Prvi ligi Telemach osvojil kapetan Olimpije Timi Max Elšnik, ki je v tej kategoriji ugnal Vipotnika, tretje mesto je osvojil Žan Karničnik, četrti je bil Rui Pedro, peti pa Aljoša Matko.

STA
NZS Facebook

Sorodni članki

Back to top button