Scena

V novi pustolovščini Levjega kralja tudi Beyonce in njena hči

Ljubitelje animirane klasike Levji kralj so v teh dneh pričakale prve podrobnosti novega filma iz živalskega kraljestva. Čeprav bo na film Mufasa: Levji kralj treba počakati do božiča, so pri Disneyju delček razpoloženja razkrili v prvem napovedniku. Svoj glas bosta v računalniško animiranem filmu posodili tudi Beyonce in njena hči Blue Ivy Carter.

Ameriška pevka in njena 12-letna hči se bosta v filmu, ki ga bo režiral z oskarjem nagrajeni Barry Jenkins, pridružili uglednim igralcem, kot so Mads Mikkelsen, Seth Rogen in Donald Glover, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Film bo pripovedoval zgodbo o levjem kralju Mufasi. V napovedniku mladi Mufasa teče skozi prostrane savane, čez slapove in razgibane gorske verige v fotorealističnem, virtualnem svetu s sloni, opicami, velikimi mačkami in drugimi živalmi.

Projekt sledi računalniško animirani uspešnici Levji kralj, ki ga je leta 2019 režiral Jon Favreau. Zgodba je spremljala mladega leva Simbo, ki naj bi v afriški divjini prevzel prestol svojega očeta Mufase kot kralj. To je bila tudi zgodba izvirne pustolovščine Levji kralj iz leta 1994, ki vse do danes velja za enega najbolj priljubljenih Disneyjevih animiranih filmov. Nemški filmski skladatelj Hans Zimmer je zanj prejel svojega prvega oskarja za glasbo.

Na slovenskih filmskih platnih novi film v sinhronizirani in podnaslovljeni različici pričakujejo 18. decembra.

STA
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button