ScenaUncategorized

Lent 2022: šesti dan je prinesel cirkus, Vlada Kreslina in dežne kaplje

Mariborske ulice že ves teden gostijo jubilejni 30. Festival Lent, ki je šesti dan v Maribor prinesel zabavne in kulturne vsebine, Vlada Kreslina in nekaj dežnih kapelj.

 

Jubilejni 30. Festival Lent je že v polnem teku, vrstijo pa se tudi številni dogodki, ki vsak dan znova napolnijo središče Maribora. Šesti dan festivala je tokrat v Maribor privabil mnoge glasbenike, Folkart je pisano obarval mestne ulice, za zaključek večera pa je poskrbel Vlado Kreslin.

Barve sveta

Jutro se je začelo precej razigrano, saj smo na Glavnem trgu že lahko spremljali nadaljevanje 34. Folkarta. Nastopili so predstavniki držav Argentine, Čila in Španije, ki so se še enkrat zavrteli zvečer. Predstavniki Poljske so medtem svoje barve ponosno nosili v Mestnem parku.

Predstavniki Argentine, Čila in Španije so se zavrteli v barvah svoje noše in ob zvokih svoje glasbe.

Nekaj za vroče dni

Vsi, ki so se želeli malo ohladiti, so se lahko po kosilu odpravili na plažoLent, kjer je potekala predstavitev potapljanja. Če pa ste bili bolj pri volji za šport, ste se lahko preizkusili v curlingu, ki velja za enega izmed zimskih olimpijskih športov (vendar so namestu ledu tokrat uporabljali leseno gladko površino).

Mlada glasbenika AM LoKo sta nastopila na Grajskem trgu.

Lent in glasba, vedno z roko v roki

Zvečer se je ponovno zvrstilo mnogo različnih koncertov. Festival Lent je gostil številne mlade glasbenike, tokrat pa sta se nam predstavila AM LoKo iz Konservatorija za glasbo in balet Maribor. Za tiste, ki pa jim je zadišalo po starem Divjem zahodu, so se pri Vodnem stolpu lahko zavrteli ob glasbi Mitch O.-ja in skupine Pohorje Express.

festival lent | Country skupina si je nadela ime po vlaku, ki je nekoč vozil med Mariborom in Koprom.
festival lent | Mitch O. je obiskovalce popeljal na Divji Zahod z igranjem na steel kitaro.
festival lent | Pohorje Express so se leta 2016 ponovno zbrali v pomlajeni zasedbi.

  V zraku ples, na tleh cirkus

  Na Glavnem trgu, prav tako v večernih urah, je bilo mogoče spremljati predstavo z naslovom The Act of Love, ki je združevala elemente sodobnega plesa in sodobnega cirkuškega performansa. Sledil ji je Cirkuški laboratorij, ki s svojo Misijo šotor hkrati spodbuja mlade cirkusante in zbira sredstva za nakup cirkuškega šotora.

  Misija šotor si prizadeva, da bi gojili mlade cirkuške talente, prav tako pa zbirajo sredstva za cirkuški šotor.

  Vlado Kreslin in njegova črna kitara

  Za prijeten konec večera pa je s svojo zvesto črno kitaro poskrbel Vlado Kreslin. Na Trgu Leona Štuklja je za obiskovalce znova pripravil poseben večer, kjer smo si lahko prepevali znane skladbe, kot so Moj dan, Lahko bi zletela in seveda Tista črna kitara. Kultni prekmurski glasbenik je sedeče občinstvo postavil na noge in tako v ritmih svojih klasik zaključil nov večer na Lentu.

  | Vlado Kreslin in Mali bogovi so že stari znanci Lenta.
  | Vlado Kreslin kljub svoji častitljivi starosti vedno poskrbi za odličen koncert.

   Ob zaključku večera je Lacha after jam ponovno ponudil koncert za vse tiste, ki so še iskali zabavo. Tokrat je nastopila celjska skupina Funk fact s Saro Lamprečnik.

   Festival Lent tako sredi svojega dogajanja še vedno nudi zabavne, glasbene in kulturne vsebine, ki strežejo vsakemu okusu. Dogajanje ob 30. jubileju se bo tako nadaljevalo še vse do sobote.

   Marina BAJIĆ
   Nejc VEHOVEC, Marina BAJIĆ
   ikona snemalec Nejc VEHOVEC

   Marina Bajić

   Novinarka

   Sorodni članki

   Back to top button