KulskoTehnologija

Igre, ki bodo popestrile letošnji februar

Februar bo med navdušence video iger prinesel veliko veselja

Mogoče leto 2019 ni najbolj obetavno za nove igre, a mesec februar je izjema. Pričakujemo lahko nov izid s strani spretnega BioWare, napete dirkaške igre in nove izide znanih serij. Oglejmo si izbor iger, ki nam bodo popestrile februar.

 

Wargroove (1. februar, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC)

Wargroove, ki je nastala pod okriljem Chucklefisha, je turn-based strategija, ki je po videzu sodeč črpala svojo inspiracijo iz klasik, kot so Advance Wars, Battle for Wesnoth in Dragonforce, ob tem pa je v recept dodala še mnogo novosti. Razvijalci so obljubili, da bo igra »hitro osvojljiva« in globoka. Na razpolago bomo imeli tri različne klase, nepogrešljivi pa bodo tudi Commanderji, ki zasedajo tako pomembno vlogo, kot jo kralj in kraljica v šahu. Warframe obljuba unikaten pristop v žanru, ki je popularen, a redko inovativen.

Kot mnogi Warframemovi sodobniki, se tudi ta igra osredotoča na štiri igralce na enem bojišču. Igro pa še toliko bolj zanimivo naredi obljubljen cross-play – komaj čakamo!

 

Crackdown 3 (15. februar, Xbox One, PC)

Serija iger Crackdown je v preteklosti požela mnogo navdušenja in z zadovoljstvom lahko rečemo, da se po devetih letih vrača na police in to z novim izidom, ki očitno dosega standarde. Super človek (če ne prepoznaš glasu v videu, ti ponudimo namig – Terry Crews), ki se v igri šopiri z nezemeljsko močjo, je glavni protagonist omenjene igre. V njegovi koži se igralci podamo v mesto, ki navdušuje s svojo estetiko.

Komaj čakamo, da v roke dobimo single-player kampanjo, a tudi obljuba o Wrecking Zone multiplayer načinu, kjer se dve ekipi s petimi igralci borita, kdo bo povzročil več škode, nas prepričljivo vabi pred male zaslone. Dolgo smo čakali na novi Crackdown naslov in upamo, da je bilo čakanje vredno.

 

Far Cry: New Dawn (15. februar, PlayStation 4, Xbox One, PC)

Navdušenje nad novo Far Cry 5 se še ni umirilo in Ubisoft se je odločil, da nas preseneti še z eno sladico – Far Cry: New Dawn. Nova igra nas postavi med dogodke, ki so se zgodili po Far Cry 5 in se odvijajo v (POZOR SPOILER), postapokaliptičnem Hope Countyju (ZDA).

V igri na nas prežijo rahlo neuravnovešeni zločinci (tokrat zlobni zbiralci, imenovani The Highwaymen), ki želijo uničiti naše skoraj mirno življenje. New Dawn od igralcev zahteva, da obranijo svoj »raj«, na zemlji. Da to lahko storimo, moramo vedno biti na preži za surovinami, skrbeti za objekte in se seveda braniti pred sovražniki. Te izzivi naredijo novo igro drugačno od njenih predhodnikov, z novimi Expeditions modi pa lahko raziskujemo tudi tiste dele Severne Amerike, ki jih pred tem nismo mogli. Ubisoft se je resnično potrudil, da to ni neka preprosta razširitev in verjamemo, da si zato zasluži pohvalo.

 

Metro Exodus (15. februar, PlayStation 4, Xbox One, PC)

Tretji naslov Metro serije, Exodus, s seboj prinaša mešanico navdušenja in kontroverznosti, saj prihaja samo na Epic Store (in konzole). Ali je to dobro ali slabo, ne moremo reči, lahko pa povemo, da izgleda fantastično.

Futuristična strelska igra nas postavi Moskvo, ki jo je prizadela jedrska nesreča (zdaj so tam najbolj pogosti prebivalci medvedje in volkovi). Naša naloga je, da potujemo po širnem svetu, v upanju, da bomo našli varnejše mesto za življenje. Ni nam treba poudarjati, da se to sliši lažje, kot pa je v resnici. Še posebej ne, ker je zemljevid v igri ogromen in tudi pošasti ne olajšajo življenja. Tudi štirje letni časi dodajo svoj čar k popotovanju, kajti le redko kdo pomisli, da bi na dolg sprehod v neznano odšel v ledeni zimi.

Igra obljublja nepozabno doživetje in dosedanji izsek so nas prepričali, da razvijalci govorijo resnico. Verjetno ne bo škodilo, če se na pot podamo z debelim plaščem in arzenalom orožja.

 

Anthem (22. februar, PlayStation 4, Xbox One, PC)

Kaj vse še lahko rečemo o novi EA igri? Prihajajoči naslov izgleda čudovit, kampanja še boljša, spopadi pa vredni zapisa v zgodovino. Kot Freelancerji se bomo mogli spopasti z The Dominionom in to lahko storimo le v kulskih Javelin oblekah. Skoraj bi pozabili; pri tem moramo rešiti še človeštvo.

Osrednja kampanja poudarja pomembnost multiplayerja in medsebojnega sodelovanja, kar bo povezalo številne igralce, ki bodo po zraku odkrivali širni svet novega MMORPG-ja!

Katero igro pa ti že komaj čakaš?

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGRed Bull (vir)
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=660Photo by Sean Do on Unsplash

Sorodni članki

Back to top button