Zabava

Komični četrtek je tokrat gostil Marka Žerjala in res čudne cajte

Na Štuk se je znova vrnil Komični četrtek, prvi v letu in zadnji pred izpitnim obdobjem. Za malo sprostitve od računalnikov in knjig je tokrat poskrbel Marko Žerjal.

Izpitno obdobje je pred vrati in Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je poskrbela za še eno lahkotno druženje – preden študenti znova obtičimo za zvezki in knjigami. Študentsko dnevno sobo (še vedno Štuk, da ne bo pomote) je tokrat iz daljne Primorske obiskal Marko Žerjal.

David Gorinšek se vrača

Ne bi pa to bil pravi Komični četrtek, če predskupina (ali predkomik v tem primeru), ne bi ogrela občinstva pred veliko točko. Na oder je znova stopil David Gorinšek, ki je poskrbel, da je bilo občinstvo že dodobra nasmejano. Njegova zgodba o dveh policajih, ki sta se zaletela vanj, je znova navdušila. Uspel pa je na občinstvu preizkusiti nekaj novihv vicev, ki so bili nato ocenjeni z ena do deset.

David Gorinšek s svojimi zgodbami o srečanjih s policaji postaja prava stalnica Komičnih četrtkov.

Slovenski influencer?

Glavna točka večera pa je bil seveda Marko Žerjal. S kariero, ki si jo je zgradil predvsem na YouTubu, je uspel napolniti Štukovo kavarnico v nepozabnem večeru smeha. Kdorkoli Žerjala še ni poznal, je vseeno gotovo kdaj naletel na video “Top 10 najbolj bednih slovenskih komadov” in si je tokrat lahko rekel, “a to je on?”. Žerjal si je s pomočjo vseh bednih slovenskih komadov uspel ustvariti uspešno YouTube kariero, seveda pa običajno najprej nastopa v vlogi komika. In na ta Komični četrtek ni bilo nič drugače.

Marko Žerjal si je ustvaril ime, ki je že zdavnaj preseglo meje YouTuba. S svojimi Čudnimi cajti nastopa že po celotni Sloveniji.

Čudni cajti

“Končali smo s kovidom, a začeli z vojno v Ukrajini. In jaz vsemu temu preveč preprosto pravim samo čudni cajti,« je Žerjal začel svoj nastop. Seveda z opozorilom, da bo ta vseboval kar nekaj črnega humorja. Ki ga seveda je, ampak je bil kot nalašč za študente. Žerjal je tako občinstvo sprehodil skozi minljivost življenja (naši stari starši so bolj umrljivi, kot smo pričakovali), dolgotrajnih zvez (ki neizbežno propadejo, ko tvoja punca odide s tvojim najboljšim prijateljem) in v pričakovanju družine (ki je verjetno nikoli ne bo).

Kot se za vsak Komični četrtek spodobi, je Štukova kavarna tudi tokrat pokala po šivih.

Seveda je bilo govora tudi o manj vsakdanjih stvareh. Ena izmed njih je bila, kako te boj proti feministkam lahko pripelje do seksa v troje. Ali pa, kaj se zgodi, ko si tvoja punca namesto otroka želi imeti raje psa (in še vedno pobegne s tvojim najboljšim prijateljem). Beseda pa je tekla tudi o starših, ki včasih preveč primerjajo svoje otroke z njihovimi vrstniki in pozabljajo, da so sami zabičali, da ne smeš skočiti z mosta, tudi če bodo to storili vsi ostali.

Marina BAJIĆ
Marina BAJIĆ

Marina Bajić

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button