FotoZabava

Študentski poker spet razprodan!

Stoterica je na Štuku preizkušala svoje poker obraze.

Dvorana Štuka, polna pokerašev, se je z blefiranjem, srečo in strategijo znova borila za mesto ob finalni poker mizi in naziv najboljšega pokeraša.

Dvorana Štuka je glasno glasbo in plesišče znova zamenjala za umirjen, a nič manj napet večer pokra. Znova se je odvil že skoraj tradicionalni Študentski poker turnir, ki dvakrat letno privabi pokeraše, naj bodo začetniki ali samooklicani mojstri, iz vseh kotičkov mesta, okoli zelenih miz pa je vedno slišati tudi nekaj okoliških naglasov. Tudi tokrat je bila dvorana razprodana, minute pred začetkom pa so ljudje upajoče povpraševali, če mar nima nihče kakšne karte »za prodat«. Študentje so veselo izkoristili redko priložnost za turnir takega obsega pred domačim pragom, hkrati pa tudi priložnost, da preizkusijo svoje sposobnosti branja telesne govorice in nenazadnje tudi lastne, bolj ali manj učinkovite metode, kako preslepiti ostale.

 

Študentje okoli miz, na mizi pijača, pa seveda karte in žetoni, ki so kot po ritmu žvenketali zdaj pri tem, zdaj pri onem obrazu – popolnoma resnih, v upanju, da jih bo težko prebrati in si bodo priborili mesto ob finalni mizi. Deveterica izbrancev, ki ji je to res uspelo, pa naj bo s svojimi sposobnostmi ali pa le srečo, česar igralci nočejo niti slišati – na opazko, da je poker igra na srečo vam bo vsak igralec razložil, da temu pač ni tako in da čeprav so jim seti kart podeljeni popolnoma naključno, ni v tem kako s setom razpolagaš prav nobenega naključja – se je podala v boj za naziv najboljšega študentskega pokeraša, pri čemer najboljši del ni sam naziv, pač pa tisto, kar mu sledi. Ne, ne pokal, čeprav so jih tokrat domov odnesli prvi trije najboljši – oklicani prvi pokeraš turnirja bo kmalu užival v all-inclusive tednu v hotelu v egipčanski Hurghadi, celotna deveterica pa si je razdelila tudi Štukove vrednostne bone, skupno so jih podelili za 170 evrov.

Zmagovalec turnirja.

A na koncu večera niso štele (le) nagrade, domov je marsikdo odnesel tudi kakšno novo poznanstvo, ki se je po zmagah, porazih (in pijačah) spletlo s selitvijo po mizah in ki ga v mobilnih, spletnih in casinojskih različicah pokra težje najdeš.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGKlara AVSEC
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780Nejc VEHOVEC

Oceni članek

Hvala!

User Rating: Be the first one !

Sorodni članki

Back to top button