FotoGlasbaVideo

Šourock 2019: Druga doza sveže rock glasbe!

Do finala nas loči le še pet mladih rock zasedb.

Na odru Štuka se je predstavila že druga peterica mladih rock skupin, ki so publiko opomnile, zakaj je v živo res živo.

Oder Šourocka je vrata odprl novi peterici mladih glasbenih skupin, ki so na drugem predstavitvenem večeru odigrale svoje glasbene vizije publiki in strokovni komisiji, ki so jo tudi tokrat sestavljali Marko Soršak – Soki, Marko Furek, Martin Bezjak, Matic Mlakar in Denis Jančič. Med nastopi se je bilo moč tudi družiti s komisijo ob kozarcu kraft piva pivovarne Lobik Brewery.

Prva je prizorišče zavzela zasedba štirih Dolenjcev, povratnikov, ki so se na Šourock natečaju preizkusili že lani. Znani tudi pod imenom Bajta 23 – v čast bobnarjevi garaži s hišno številko 23. Tudi letošnji nastop so zaznamovali z glasnimi punk stvaritvami in prodornim glasom.

Šourock 2019 Drugi predstavitveni večer - Year of the Rookie
Year of the Rookie.

Oder so predali zasedbi Year of the Rookie, ki je začela ustvarjati šele leta 2017. Skozi odigrane avtorske skladbe se je šesterica fantov očitno našla predvsem v indie in alternativnem rocku

Šourock 2019 Drugi predstavitveni večer - 7ATE9
7ATE9 so nastali šele pred dobrim letom.

Za njimi so na Šourock oder stopili 7ATE9. Najmlajša zasedba večera, ki se je spoznala šele pred dobrim letom, zadnja članica pa se je pridružila šele pred meseci. Kljub temu so suvereno odigrali svojo avtorsko vizijo, zaznamovano z edinim ženskim vokalom večera.

Šourock 2019 Drugi predstavitveni večer - Blue Jane
Blue Jane

Priložnost predstaviti se lokalni glasbeni publiki je dobila tudi zasedba Blue Jane. Po desetih letih, ki so minila od samih začetkov njihovega ustvarjanja, si je četverica iz Slovenskih Konjic letos le zadala, da svojo glasbeno vizijo, ki jo delno črpajo tudi iz rock glasbe 90. let, predstavi še javnosti. Četverica je tako prav na odru Šourocka doživela svoj krstni nastop izven domačih sten.

Šourock 2019 Drugi predstavitveni večer - Apory Museum
Apory Museum

Za njimi so svoj nabor inštrumentov priklopili Apory Museum, zasedba, se ne poskuša definirati in omejevati z žanrskimi pridevniki. Svoj navdih črpajo iz vseh vetrov. Svojih 20 minut so tako izkoristili za prepletanje alternativnih in popularnih tokov in jih zaznamovali z edinstvenimi vokalnimi izbruhi.

Manj kot mesec dni do finala!

Na Štuku bo sveža doza rocka znova odmevala 17. aprila na tretjem in hkrati zadnjem večeru. Na tretjem predstavitvenem večeru bo žirija razglasila tudi vse štiri finaliste – tri po lastni in enega po presoji občinstva. Finalisti bodo 8. maja  na finalnem odru šestnajste edicije Šourock natečaja dobili še zadnjo priložnost, da si priigrajo naziv »Benda Šourocka 2019«. Ta tudi letos s seboj prinaša nagrado v vrednosti 1000 evrov i  številne nastope (med drugim na Lampiončkih, Gori Rocka, Mladininem odru na Festivalu Lent, v Studiu Glas podzemlja in različnih klubih) in promocijsko podporo do konca letošnjega leta.

 

ikona pisec Klara AVSEC
ikona fotograf Vid JERČIČ
ikona snemalec Miha HORVAT

Klara Avsec

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button