FotoGlasbaVideo

Šourock 2019: Znana finalna rock peterica!

Na Štukovem odru se je predstavila še zadnja peterica mladih rock skupin: Blasius, Fat Butlers, Macbeth, Tooth in the Sky in Manifest.

Po tem, ko se je na Šourocku predstavilo še zadnjih pet zasedb, je žirija na finalni oder poslala Bajto 23, Apory Museum, Infected in Fat Butlers, publika pa še 7ATE9.

Na odru tretjega predstavitvenega večera se je zvrstila še zadnja peterica mladih glasbenih skupin. Te so poskušale v dvajsetih minutah kar najbolje odigrati svoje glasbene vizije. Z nastopom so  morali prepričati strokovno komisijo Marka Soršaka Sokija, Marka Fureka, Martina Bezjaka, Matica Mlakarja in Denisa Jančiča – da si zaslužijo mesto v finalu šestnajste edicije natečaja, ki se bo na Štuku odvil 8. maja.

Tretji večer v znamenju punka, popa in rock’n’rolla

Prva je prizorišče zavzela lokalna zasedba Blasius, štirje glasbeniki, ki so si odrsko kilometrino dolgo nabirali ločeno. Pred letom in pol so se odločili združiti svoje vizije v skupni zasedbi, ki jo, kot je bilo slišati v njihovih dvajsetih minutah, definira predvsem spogledovanje s klasičnim rockom in neodvisnost od trendov. Publiki so predstavili tudi sveže, še neposnete avtorske skladbe.

Šourock 2019, Manifest
Punk trio Manifest.

Za njimi so na oder stopili Manifest, punk trio, ki zase pravi, da je pripaden vsem, ki ne pripadajo. Predstavili so svojo glasno, a še vedno spevno glasbeno vizijo, ki je dokončno prebudila publiko. Oder so predali zasedbi Fat Butlers, ki imajo mladosti navkljub za seboj že več let odrskih izkušenj, ki so jih zaznamovale tudi zmaga na  ŠOU Bitki bendov in nastop na Gori Rocka. Četverica, ki se je publiki Šourocka sicer predstavila že lani. Letos je predstavila svežo dozo svojih spevnih avtorskih stvaritev, ki se gibajo predvsem v vodah hard in punk rocka.

Šourock 2019, Fat Butlers
Fat Butlers so si z nastopom zagotovili mesto na finalnem odru.

Oder so predali skupini Macbeth, za katero je oder Šourocka predstavljal prvi nastop izven ljubljanske okolice. Dijaki, ki skupaj ustvarjajo komaj od sredine lanskega leta. Med svojim nastopom so uspešno mešali punk, indie in pop tokove, njihovo odrsko prezenco pa je zaznamoval tudi sintisajzer.

Šourock 2019, Macbeth
Macbeth – prvi nastop izven ljubljanske okolice.

Večer, s tem pa tudi letošnje predstavitvene večere, so zaključili povratniki Tooth in the Sky, celjska trojica, znana tudi pod okrajšavo T.I.T.S. Poskrbeli so za energičnih 20 minut, v katerih so se uspešno povezali s publiko in ji odigrali svoje avtorske skladbe, ki so blizu predvsem dobremu staremu rock’n’rollu.

Šourock 2019, Tooth in the Sky
Tooth in the Sky – T.I.T.S.

Na finalnem odru Bajta 23, Apory Museum, Infected, Fat Butlers in 7ATE9!

Finalnega odra Šourocka letos ne bodo zatresli le štirje, ampak kar pet zasedb. Tako je odločila strokovna žirija, ki je izbrala Bajto 23, Apory Museum, Infected in  Fat Butlers. Glasovi publike pa so mesto v finalu zagotovili še 7ATE9. Vsi finalisti pa bodo 8. maja dobili še zadnjo priložnost, da si priigrajo naziv »Benda Šourocka 2019«, ki s seboj prinaša tudi nagrado v vrednosti 1000 evrov, številne nastope (med drugim na Lampiončkih, Gori Rocka, Mladininem odru na Festivalu Lent, Studiu Glas podzemlja in različnih klubih) in promocijsko podporo do konca letošnjega leta.

Na finalnem dogodku bodo nastopili še zmagovalci natečaja Šourock 2018 Spotless Minds.

 

ikona pisec Klara AVSEC
ikona fotograf Vid JERČIČ
ikona snemalec Miha HORVAT

Klara Avsec

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button