FotoZabava

Prekmurska gibanica napolnila Štuk

Dvaindvajseta tradicionalna izvedba prekmurske čage ohranja sloves.

Prvi torkov večer v decembru je bil posvečen prekmurskim študentom, ki so do zadnjega kotička napolnili Štuk in se noro zabavali na tradicionalni Prekmurski gibanici, ki jo prireja Klub prekmurskih študentov.

Torkov večer in na sporedu Prekmurska gibanica. Štuk je bil ob enajsti uri že napolnjen s prekmurskimi in ostalimi študenti, ki so prišli dobro pripravljeni za divjo zabavo. Organiziran je bil tudi avtobusni prevoz iz Murske sobote, ki je še dodatno okrepil množico že tako številčnih prekmurskih študentov.

Dogajanje na odru se je začelo okoli dvanajste ure in otvorila ga je etno skupina Veški dečki iz Beltincev, ki igra narodno-zabavno, dalmatinsko in prekmursko glasbo. Fantom na odru ni bilo potrebno pretirano ogrevati množice, saj je bila dvorana že od samega začetka dobro zapolnjena in je vladalo veselo vzdušje. Vse to pa se je zgolj še stopnjevalo, ko je napočil čas, da pred nabito polno dvorano Štuka stopi zvezda večera.

Hrvaški pevec Ivan Zak ni noben tujec štukovega odra. Nazadnje je tu nastopil na lanskem Brucovanju. Tudi tokrat je prišel dobro razpoložen in poskrbel za divjo zabavo. Priljubljen pevec je znal animirati prav tako dobro razpoloženo publiko, s katero si je izmenjeval pozitivno energijo. Čeprav je že v prvem delu nastopa zapel pesem z naslovom Laku noć, še zdaleč ni bil čas za spanje. Obiskovalci so poznali vse njegove zadnje hite in so zavzeto spremljali nastop. Našlo pa se je tudi nekaj parov, ki so med poplavo teles našli nekaj prostora za ples.

Štuk je pokal po šivih. |
Priljubljen hrvaški pevec Ivan Zak je do konca razgrel atmosfero v dvorani. |
Prekmurci so še enkrat več pokazali, da znajo narediti dobro čago. |

  Okoli druge ure je bil koncert začasno prekinjen, namreč čas je bil za nagradno igro. Organizatorji so na oder povabili tri pare, ki jih glede na kvalitetno čago, v tej točki ni bilo težko poiskati. Na oder je prišlo celo preveč kandidatov. Tekmovali so v treh zabavnih igrah, ki so zajemale kreativno pokanje kondomov, ciljanje slamice s špagetom in premikanje limone skozi partnerjeve hlače. Igre so uspele, zmagovalni par pa je od organizatorja in agencije Kompas prejel izlet v adventni Zagreb. Program je z nagovorom zaključil predsednik Kluba prekmurskih študentov Grega Donša, ki je izrazil veselje, da so dokazali, da se znajo Prekmurci najbolje zabavati in napolniti Štuk, ko je to potrebno. Zabava se tukaj še zdaleč ni končala. Po premoru se je vrnil Ivan Zak in Prekmurska gibanica se je nadaljevala do zgodnih jutranjih ur.

  Dvaindvajseta izvedba tradicionalnega žura je še enkrat več dokazala kako številčni so Prekmurci v študentskih vrstah v Mariboru. Vsakemu izkušenemu študentu pa je seveda jasno, da brez Prekmurcev ni prave študentske čage. Zagotovo so pred nami še številne divje Prekmurske gibanice na Štuku.

   

  https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGVid JERČIČ
  https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780Nejc VEHOVEC

  Oceni članek

  Hvala!

  User Rating: 5 ( 1 votes)

  Sorodni članki

  Back to top button