Izobraževanje

Po doktorat na Univerzo v Mariboru!

Vlada soglaša z razpisom za vpis v magistrske in doktorske programe v Mariboru

Vlada je dala soglasje k razpisom za vpis v magistrske in doktorske študijske programe druge oz. tretje stopnje mariborske univerze in novomeške fakultete za informacijske študije za študijsko leto 2019/2020.

UM v letu 2019/2020 razpisuje kar 35 doktorskih študijskih programov.

Mariborska univerza za novo študijsko leto razpisuje 35 doktorskih študijskih programov tretje stopnje. Za vpis v prvi letnik za državljane Slovenije in drugih članic EU ter Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce razpisuje 424 vpisnih mest, 182 dodatnih vpisnih mest pa za vpis v višji letnik po merilih za prehode oziroma pod pogoji za hitrejše napredovanje.

Vlada je dala soglasje še k vsebini razpisov za vpis v magistrske študijske programe druge stopnje mariborske univerze in novomeške fakultete za informacijske študije ter v magistrske študijske programe s koncesijo Mednarodne fakultete za družbene in poslovne študije, Evropske pravne fakultete in Fakultete za državne in evropske študije Nove univerze za študijsko leto 2019/2020.

Skupaj je predlaganih 3724 vpisnih mest za vpis v prvi letnik za redni in izredni magistrski študij, in sicer 3039 mest za državljane Slovenije in drugih držav članic EU ter 685 mest za tujce in Slovence brez slovenskega državljanstva, so dodali na uradu vlade za informiranje.

 

 STA
 arhiv DOSTOP.si

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button