FotoGlasbaVideo

Štuk so obnorele legende slovenskega hip-hopa z Emkejem na vrhu

Na Štuku je potekal hip-hop spektakel. Dogajanje so otvorile rap bitke, nastopili so primorski raper Drill, duet Mrigo in Ghet z bendom Da Godz ter znan mariborski raper Emkej s skupino Muzičarji.

Emkej, Drill, duet Mrigo in Ghet ter nekaj drugih slovenskih raperjev so na Štuku za vse hip-hop fane pripravili nepozabno noč. Bend ali DJ, napisano besedilo ali improvizacija, stari ali novi komadi, na Štuku se je združilo vse. In navdušilo množico.

S vsakim rapom dvorana bolj polna in temperatura višja

Hip-hop oboževalce je ob vstopu v Štukovano dvorano ogreval DJ Toljo, ki je kasneje raperje tudi dopolnjeval z ritmom. Noč se je nato začela s spopadi oziroma skupnimi rapi, bolj znanimi kot “chyperji”.  V njih so sodelovali (zaenkrat še) manj znani slovenski raperji. Najprej so v “ladies chyperju” rapale F-Raw Blanka, Žena in Sahareya, nato pa v moškem Damzo, Vasko, Utrip in Anzhee.

“Zakaj bi delal, to kar dela vsak, če sem tudi jaz lahko unikaten”

Kot prvi samostojen raper večera je nastopil Drill, mladi raper iz Primorske. Postregel je z lastnimi komadi kot so Bolani doktor in O!bala, ob duetu se mu je pridružil tudi Emkej, ki je sicer celoten dogodek povezoval, a je prvič ta večer tudi sam vzel mikrofon v roke.  Ob njunem znanem komadu je tako že vsak v množici vzklikal, da je unikat.

hip-hop, rap, raper, legende slovenskega hip-hopa, Drill, duet Mrigo in Ghet, DJ Toljo, F-Raw Blanka, Žena, Sahareya, slovenski hip-hop, navdušenci rap glasbe, navdušenci hip-hopa, Damzo, Vasko, Utrip, Anzhee. slovenski rap, raperji, airplane mode, | Za začetek je na odru hkrati nastopilo več slovenskih raperjev.
hip-hop, rap, raper, legende slovenskega hip-hopa, Drill, duet Mrigo in Ghet, DJ Toljo, F-Raw Blanka, Žena, Sahareya, slovenski hip-hop, navdušenci rap glasbe, navdušenci hip-hopa, Damzo, Vasko, Utrip, Anzhee. slovenski rap, raperji, airplane mode, | Množica se je že nabrala, ko je nastopil Drill.
hip-hop, rap, raper, legende slovenskega hip-hopa, Drill, duet Mrigo in Ghet, DJ Toljo, F-Raw Blanka, Žena, Sahareya, slovenski hip-hop, navdušenci rap glasbe, navdušenci hip-hopa, Damzo, Vasko, Utrip, Anzhee. slovenski rap, raperji, airplane mode, | Štukovo dvorano so popolnoma prevzeli oboževalci hip-hopa. 
hip-hop, rap, raper, legende slovenskega hip-hopa, Drill, duet Mrigo in Ghet, DJ Toljo, F-Raw Blanka, Žena, Sahareya, slovenski hip-hop, navdušenci rap glasbe, navdušenci hip-hopa, Damzo, Vasko, Utrip, Anzhee. slovenski rap, raperji, airplane mode, | Mrigo in Ghet sta znana slovenska raperja.

  Naslednji je Štukov oder prevzel hip-hop navdušencem znani duet Mrigo in Ghet z bendom Da godz. Ob dobrem ritmu in zvoku saksofona sta predstavila svoje skladbe Vse, Pregloboko, Nebit … Dogajanje na odru je bilo sicer celoten večer pestro in nepredvidljivo, saj se je mnogokateremu raperju na odru pridružil še drug raper, skupaj so se dopolnjevali, si dajali ritem in poskrbeli, da se je množica zabavala.

  “Včasih se je treba odklopit”

  Kot zadnji je na oder stopil mariborski raper in zvezda večera, Emkej s skupino Muzičarji. Navdušena množica je vzklikala ob njegovih starejših skladbah kot so Probaj razumet in Avgusta, mlajših Veš kaj ti bi mogo in Airplane mode, predstavil pa je tudi nekaj novih komadov. Prav tako je na oder povabil še nekaj drugih umetnikov in zapel nekaj duetov, med drugim z Mrigo, prejšnjim nastopajočim in dodal, da sta na Štuku prvič skupaj nastopila leta 2003, ko velik del občinstva še sploh ni bil rojen.

  Emkej sicer že drugo leto zapored prinaša praznično vzdušje za vse njegove navdušence. Lani je imel namreč med prazniki podoben nastop na Trgu Leona Štuklja. Že danes (sobota, 14. december) nadaljuje s koncertom v Ljubljani, v praznično obarvanem Mariboru pa lahko upamo, da ga bomo spet videli naslednji december, kar bi naredilo njegov prazničen mariborski koncert že tretji zapored. Gre za začetke nove hip-hop božične tradicije?

   

  Mojca KUPČIČ
  Patrik KOCIPER
  ikona snemalec Nejc VEHOVEC

  Mojca Kupčič

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button