FotoŠport

V Mariboru dobili šest univerzitetnih prvakov!

Študentke in študenti so se merili v tenisu, namiznem tenisu in badmintonu.

V športnem parku Tabor je Slovenska univerzitetna športna zveza v sodelovanju z univerzitetno športno zveza Maribor – Zdrava zabava organizirala državno univerzitetno prvenstvo (DUP) v športih z loparji.

 

Namizni tenis (M)

Namizni tenis, ki je potekal v dvorani Tabor, je bil zelo izenačen, saj so se med sabo merili nekdanji mladinski reprezentanti in tekmovalci, ki se med sabo zelo dobro poznajo. Pri moških sta se v izenačenem finalu pomerila Erik Paulin, študent Medicinske fakultete, Univerze v Ljubljani in Tilen Cvetko, študent Filozofske fakultete, Univerze v Ljubljani. Ker se nasprotnika zelo dobro poznata, je bil dvoboj odigran na visokem nivoju. Odločilen je bil 4. niz, ki ga je zaradi večje zbranosti dobil Erik Paulin.

Tudi dvoboj za 3. mesto je bil precej izenačen. Luka Norčič, študent Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo (FKKT), Univerze v Ljubljani, je premagal študenta Ekonomsko poslovne fakultete, Univerze v Mariboru, Damjana Zeljka z rezultatom 3:2.

 

Namizni tenis (Ž)

Pri ženskah smo videli dvoboje v eni skupini. Najbolje sta se odrezali Ana Tofant in Špela Trelec, ki sta se uvrstili v finale. Ana Tofant, študentka Filozofske fakultete, Univerze v Ljubljani, je bila od nasprotnice boljša že v skupinskem delu, tudi v finalu ji je Špela Trelec, študentka Ekonomske šole Novo mesto, težko sledili in je še drugič v dnevu izgubila z 0:3.

Tretje mesto je v boju s Kajo Okorn osvojila študentka Biotehnične fakultete, Univerze v Ljubljani, Tamara Pavčnik.

 

Badminton (Ž)

Zaradi podobnega števila prijav so tekmovalci v badmintonu končali podobno hitro kot igralci namiznega tenisa. Ženske so igrale vsaka z vsako pri moških pa je bil najprej odigran skupinski del, ki je izluščil polfinaliste in kasneje finalista. Pri študentkah se je naslova državne univerzitetne prvakinje veselila Lea Križman, študentka ECM Alma Mater Europaea, ki je v finalu premagala Dorino Kiralj, študentko Fakultete za humanistične študije, Univerze na Primorskem. Tudi v drugem medsebojnem obračunu je bila boljša z 2:0 (21:12, 22:20).

Na tretje mesto se je uvrstila Nina Klobas, študentka Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT).

 

Badminton (M)

Državna univerzitetna prvenstva v športih z loparji 2018-19: Badminton - moški

V moški konkurenci v badmintonu so študenti najprej igrali skupinski del, ki je določil vse štiri polfinaliste. Že v prvem delu tekmovanja je največ znanja pokazal Uroš Burjek, študent Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerze v Mariboru. V polfinalu je bil prepričljivo boljši od Matica Slatinka (FVZ, Univerza na Primorskem), ki mi je pustil zgolj 8 točk, v velikem finalu pa je bil na izenačenem dvoboju za las boljši od Matica Lindiča, študenta Fakultete za strojništvo, Univerze v Ljubljani, ki ga je Burjek premagal že v skupinskem delu. Finale se je zaključil z zmago Burjeka z 21:19 in 21:19.

V boju za 3. mesto je bil Primož Slatinek slabši od Gregorja Rihtariča, ki študira na Ekonomsko-poslovni fakulteti, Univerze v Mariboru.

 

Tenis (M)

Državna univerzitetna prvenstva v športih z loparji 2018-19: tenis -moški

Najdlje je trajalo tekmovanje v tenisu, v moški kategoriji. V zaključku turnirja smo videli dva zelo izenačena dvoboja. V prvem polfinalu je Gašper Bezjak odpravil Matica Sotlerja, ki se je v boju za 3. mesto meril proti Benjaminu Belišu. Od samega začetka sta bila nasprotnika ves čas izenačena. Igrala sta na dva dobljena niza do 4, oba pa sta se končala v tai breaku s 5:4 (6:0) in 5:4 (10:8). Tretjega mesta se je veselil Beliš, ki je tako dopolnil družinsko zbirko medalj in sestrini zlati dodal svojo bronasto medaljo.

Veliki finale je minil v znamenju prijateljev in klubskih soigralcev. Tino Kovačič, ki je v polfinalu izločil Benjamina Beliša, se je pomerili proti Gašperju Bezjaku. Glede na pretekel medsebojne dvoboje smo pričakovali izenačen obračun. Že uvodne igre so pokazale, da je vsaka točka in odvzem servisa nasprotniku lahko že odločilna. V 1. nizu je bil uspešnejši Tino Kovačič, študent FKKT, Univerze v Ljubljani, ki je slavil s 4:2. Drugi niz je pripadel Bezjaku, a šele po osmih igrah. Bilo je 5:3. V skrajšanem 3. nizu sta nasprotnika igrala do 10. Bolj zbran je bil Kovačič, ki je Bezjaka, študenta DOBA fakultete, premagal z 10:6.

 

Tenis (Ž)

Pri ženskah so se študentke pomerile vsak z vsako. Prepričljivo se je zmage veselila študentka Pedagoške fakultete, Univerze v Maribor, Barbara Beliš, ki je oba dvoboja dobila precej prepričljivo. Na 2. mesto se je uvrstila Metka Novak, študentka Fakultete za humanističen študije, Univerze na Primorskem, tretja pa je bila Urša Domajnko, študentka ECM Alma Mater Europaea.

Študentke in študenti so se borili za delne kvalifikacije za nastope na evropskih univerzitetnih prvenstvih, ki bodo potekali v juniju in juliju leta 2019.

 

KONČNI VRSTNI RED

TENIS
Moški
 1. Tino Kovačič
 2. Gašper Bezjak
 3. Benjamin Beliš
Ženske
 1. Barbara Beliš
 2. Metka Novak
 3. Urša Domajnko

 

NAMIZNI TENIS
Moški
 1. Erik Paulin
 2. Tilen Cvetko
 3. Luka Norčič
Ženske
 1. Ana Tofant
 2. Špela Trelec
 3. Tamara Pavčnik

 

BADMINTON
Mošk
 1. Uroš Burjek
 2. Matic Lindič
 3. Gregor Rihtarič
Ženske
 1. Lea Križman
 2. Dorina Kiralj
 3. Nina Klobas

 

Srečko FERLEŽ
Vid JERČIČ

Sorodni članki

Back to top button