KulskoZabava

Nekaj razlogov, zakaj so psi lahko najboljši prijatelji

Kaj ti je všeč na tvojem psu? Če je tvoj odgovor vse, zagotovo nisi edini.

Psi in ljudje so skupaj začeli živeti pred okoli 15.000 leti, ko so psi sledili selitvi ljudi po vzhodni Aziji. Psi so družabne živali, ki imajo radi pozornost in naklonjenost, ravno zaradi tega so glavni kandidati za človekovega najboljšega prijatelja. Večina lastnikov psov bo povedala, da je njihov pes pomemben družinski član.

Psi nudijo brezpogojno ljubezen in družbo. Stojijo nam ob strani, ko smo bolni, in zdi se, da vedno vedo, kdaj potrebujemo nekaj več. Radi nas imajo in to brez obsojanja. Lahko bi rekli, da nas razumejo na drugi ravni, ki presega jezikovno komunikacijo. Seveda pa je razlogov, zakaj izbrati psa kot najboljšega prijatelja, tudi veliko več.

Psi imajo raznolike osebnosti!

Vsak pes ima edinstveno obnašanje, ki ga spoznamo čez čas. Nekateri so drzni in malo šefovski, drugi so hladni. Nekateri psi radi prinašajo igračke, spet drugim je vseeno za njih.

Avtoričin mops Maximus je bil smešen. Igral se je samo z ljudmi in drugimi mopsi. Bil je zelo navdušen, ko je šel skozi drive-thru Starbucksa in rad je hodil na pohode v nahrbtniku. Spal je lahko le, če je imel pod seboj blazino.

Njen mini šnavcer Huxley pa ima svoj um; je nenehno radoveden in ima o vsem svoje mnenje. Zelo se navduši nad sprehodi, jutranjimi obroki, pihanjem zraka v obraz in svojim plišastim aligatorjem. Ponoči ne mara crkljanja in bo godrnjal, ko se zgodi nekaj, kar mu ni všeč.

Veselijo se prav vsega

Ko vidiš svojega psa navdušenega, se ob njem počutiš navdušen. Lepo je videti, da vsakič, ko se zgodi nekaj vznemirljivega, naši kosmatinci od navdušenja poskakujejo gor in dol, levo in desno.

Aktivni so psi – aktivni smo mi!

Brez psov bi šli na veliko manj sprehodov. Tvoj pes je morda edini razlog, da narediš 10.000 korakov na dan. Večina psov potrebuje od 30 minut do dve uri aktivnosti na dan. To pomeni, da boš vsak dan naredil tudi nekaj zase.

Kužki nas nasmejijo

Ne glede na to, ali se igrajo s svojo najljubšo igračo ali samo počnejo nekaj neumnega, nas njihova sreča vedno nasmeje. Igriva, neovirana narava psov nam omogoča zabavo. Veliko lastnikov psov priznava, da veliko časa strmijo v svojega psa, ki jih zabava že s tem, da samo obstaja. Psi imajo naravno nagnjenost k igranju iger, kot so skrivalnice in prinašanje igrač.

Potrebujejo pozornost, kot jo potrebujemo mi

Ne glede na vse, tvoj pes želi ljubezen in pozornost. Ali se psiček stisne v tvojem naročju, nasloni na tvojo nogo ali ramo ali maha z repom, vzel bo vso pozornost, ki jo lahko dobi. Psi izražajo široko paleto čustev, kar nam pomaga, da se z njimi še bolj povežemo.

To je le nekaj razlogov, zakaj so psi najlažje najboljši prijatelji. Seveda pa ti nudijo tudi brezpogojno ljubezen.

Preprosto povedano. so najboljši prijatelji, ki jih lahko imaš.

DOSTOP.i / IK
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button