Šport

Bo ženski eurobasket 2019 v Sloveniji?

Po zgodovinski uvrstitvi ženske košarkarske reprezentance na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Češkem, je slovenska ženska košarka doživela še en mejnik. Slovenija želi gostiti ženski eurobasket 2019.

Košarkarski zvezi Slovenije in Srbije sta se dogovorili, da se bosta skupaj potegovali za vlogo organizatorja evropskega prvenstva za ženske leta 2019. Dolgoletno dobro sodelovanje s Košarkarsko zvezo Srbije je pred časom dalo idejo o soorganizaciji EP za ženske, skupne namere pa so na medsebojnem sestanku dale odločitev, da Slovenija in Srbija vložita kandidaturo za ženski eurobasket 2019.

Slovenska reprezentanca se je v zadnjih kvalifikacijah prvič prebila na evropsko prvenstvo, na žrebu v Pragi pa bodo dekleta že dobila tekmice na EP. Prihodnje leto med 16. in 25. junijem bodo Slovenke igrale na Češkem, leta 2019 pa bi slovenske reprezentantke na EP utegnile nastopiti celo v Sloveniji.

Predsednik KZS, Matej Erjavec, je po sestanku v Beogradu komentiral odločitev za kandidaturo za ženski eurobasket 2019: "Ta odločitev je plod odličnega sodelovanja med slovensko in srbsko košarkarsko zvezo, poleg tega pa je treba izpostaviti vse hitrejši razvoj ženske košarke v Sloveniji, srbska ženska reprezentanca pa je tudi evropska prvakinja. Prepričani smo, da imamo oboji ustrezno znanje, infrastrukturo, ljubezen do košarke, predvsem pa pravo košarkarsko okolje, v katerem bo to EP, če bo naša skupna kandidatura izbrana, zagotovo med najboljšimi doslej. Odločitev, da skušamo organizirati ta dogodek temelji tudi na dejstvu, da želimo tej generaciji ženske reprezentance, ki ji je uspela zgodovinska uvrstitev na EP, omogočiti tekme najvišje ravni tudi pred domačim občinstvom."

Košarkarski zvezi Slovenije in Srbije sta se tudi dogovorili, da bi bili v primeru izbrane kandidature po dve skupini odigrani v Sloveniji in Srbiji, končnica prvenstva pa bi se igrala v Srbiji, natančneje v beograjski Areni.

 

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/pisec.JPGDOSTOP.si / STA

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGsplet (vir)

Sorodni članki

Back to top button