KulskoŠport

Pridi na vojaški tabor!

Slovenska vojska tudi letos z vojaškim taborom za študente in dijake

Slovenska vojska tudi letos ponuja študentom in polnoletnim dijakom možnost, da se prijavijo in udeležijo dvotedenskega vojaškega tabora, ki bo potekal od 1. do 14. julija v vojašnici Boštjana Kekca na Bohinjski Beli in njeni okolici ter na vadišču Poček.

Prijavljeni kandidati bodo varnostno preverjeni, tiste, ki bodo izbrani glede na prednostni vrstni red, pa bodo napotili na zdravniški pregled v Ljubljano, kjer bodo ocenili njihovo sposobnost za opravljanje vojaške službe. Kraj odhoda in povratka na tabor je Maribor. Izbrane udeležence, njihovo število je omejeno do 80, bodo pred taborom posebej pozvali na zadolžitev vojaške opreme.

Zadnji rok za prijavo na razpis je 19. marec.

Med prijavljenimi kandidati bodo udeležence tabora izbrali glede na prednostni vrstni red. Prednost bodo imeli študenti fakultet, kjer se uspešno opravljen vojaški tabor šteje kot opravljena študijska obveznost oz. vojaška ali obvezna praksa, nato drugi študenti ter polnoletni dijaki srednjih šol, ki morajo biti polnoletni že ob prijavi na razpis, objavljen na spletni strani Slovenske vojske. Vsi kandidati morajo imeti slovensko državljanstvo.

Udeležba na taboru pomeni povečano psihofizično obremenitev, saj bodo udeleženci podvrženi pravemu vojaškemu usposabljanju ter vojaški disciplini. Program je zelo zanimiv in kakovosten, zato ga nekatere fakultete pri določenih predmetih priznajo tudi kot opravljeno obvezno prakso.

V Slovenski vojski kandidatom priporočajo, da se predhodno seznanijo tudi s pravili službe v Slovenski vojski, kodeksom vojaške etike in spletno stranjo Šole za častnike. Dodatne informacije o vojaškem taboru so dosegljive na elektronskem naslovu naborna.pisarna@mors.si ali brezplačnem telefonu 080 1322.

Kdor želi spoznati delo Slovenske vojske s poudarkom na terenskem usposabljanju in se preizkusiti, ali pa potrebuje pomoč pri poklicnem odločanju, naj izpolni prijavnico in soglasje za varnostno preverjanje ter skupaj s potrdilom o šolanju do 19. marca pošlje na Sektor za vojaške zadeve Vojkova 55a, 1000 Ljubljana s pripisom »za Vojaški tabor«.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGSTA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button