Kulsko

Iz angleškega parka zaradi preklinjanja umaknili papige

Iz angleškega živalskega vrta so nedavno umaknili pet papig, ker so preklinjale pred obiskovalci. Svoj izbor najljubših besed so sicer prikazale že v času karantene, ko so jih avgusta sprejeli v park, a so oskrbniki verjeli, da bodo besednjak spremenile, ko jih bodo dali na ogled javnosti, poroča britanski BBC.

Afriške sive papige so v park Lincolnshire sprejeli v avgustu, ko so jih dali skupaj v karanteno. Kasneje so jih prestavili v osrednjo prostor za ptice, kjer so sprožile kar nekaj začudenja zaradi svoje nenavadne izbire besed. Oskrbniki so jih zato raje preselili v druge ločene kolonije, stran od ušes obiskovalcev.

Ena od oskrbnic Jess Newton je dejala, da je bilo zelo zabavno delati s papigami, ko so prispele. Obenem pa so upali, da bodo opustile svojo slabo navado preklinjanja, ko jih bodo dali na ogled. Na žalost pa vse ni šlo čisto po načrtu, je dodal izvršni direktor vrta Steve Nichols.

Težava je bila v tem, da so papige preklinjale, da bi s tem dosegle odziv ali odgovor. Torej če so bili ljudje šokirani ali so se smejali, so samo nadaljevale s svojim obnašanjem. “S peterico se je zadeva nadaljevala v nedogled,” je dodal Nichols.

Čeprav je bilo nekaterim obiskovalcem to zelo zabavno, so ptice raje umaknili, saj ob koncih tedna živalski vrt obiščejo številni otroci. “Upam, da se bodo naučile različnih besed v kolonijah, ampak če ostale naučijo grdih besed, potem mi bo ostalo 250 preklinjajočih ptic. Ne vem, kaj bomo naredili,” je še povedal Nichols.

Spodaj si lahko ogledate kompilacijo drugih preklinjajočih ptic in zraven si lahko le mislite, kako je srečanje s takšnimi papigami bilo videti v parku Lincolnshire.

 

 STA
Unsplash
ikona snemalec True Savage

Sorodni članki

Back to top button