Kulsko

Subkulturni Kavč festival odpira vrata stanovanj tudi v Mariboru

Kolektiv ZIZ v sodelovanju s KD Matita, Radiem Marš in Lutkovnim gledališčem Maribor letos prvič tudi v Mariboru odpira vrata Subkulturnega Kavč festivala, mednarodnega transnacionalnega festivala intimnih sobnih dogodkov. Ta se bo kot v Mariboru kot prvi v nizu slovenskih mest odvil med 8. in 10. februarjem.

Koncept intimnih koncertov v stanovanjih je v Slovenijo po zgledu Argentine pripeljal Matija Solce (lutkar, glasbenik in organizator Festivala Plavajoči grad). Festival v Ljubljani poteka že četrtič, letos pa se prvič širi še v ostala mesta po Sloveniji. Koncertna in/ali performativna prizorišča gostitelji odprejo za naključne obiskovalce, ki dobijo podatke o lokaciji šele ob rezervaciji karte.

Zasebni koncert lahko gostiš tudi v študentski ali svoji dnevni sobi.

»Koncept bo promoviral tudi posebne prostore, kot so bolnišnice, uradi, manjši lokali, študentski domovi ali domovanja brezdomcev. Zato ne bodite presenečeni, če se namesto v stanovanju znajdete pod mostom, zaporniški celici ali v predsedniški palači.« pravi Matija Solce.

Koncerti in vizualna umetnost v tvoji študentski sobi

Vedno več glasbenikov in umetnikov na festival prihaja iz tujine, med njimi je v prejšnjih letih na Kavč festivalu nastopila tudi prejemnica nagrade BBC Kate Young. Na festivalu lahko pričakujete etno-fusion glasbo, lutkovne prestave, kot tudi gledališke performativne in vizualne eksperimentalne predstave.

Zaželeno je, da kot obiskovalec na koncert v stanovanje gostitelja prinesete svoje copate, kakšen priboljšek in priporočeni prostovoljni prispevek za nastopajoče. Prijave umetnikov potekajo do 1. februarja, imena prijavljenih ter program pa lahko spremljaš na strani www.floatingcastle.si.

Želiš postati gostitelj ali nastopajoči?

Vsi dogodki so privatnega značaja – vsak gostitelj se lahko odloči, koliko gostov lahko sprejme in kakšen tip nastopa mu godi. Gostje dobijo podatke o lokaciji šele ob rezervaciji karte.

Nastopajoči morajo biti pripravljeni na akustičen nastop, majhne prostore in največ 60 min programa. Del festivalskega programa so tudi večerni dogodki, ki potekajo v različnih klubih in javnih prostorih.

Prostovoljna ekipa Subkulturnega Kavč Festivala je samo koordinator, nikakor ne organizator dogodkov.

Prijave gostiteljev sprejemajo do 30.1. 2020 na povezavi ali na naslovu kavc.festival@gmail.com.

Gostitelj lahko doda tudi posebne želje glede nastopajoče skupine ali navodila, po katerih se bodo ravnali obiskovalci (npr. posebne domače živali, nevarni sosedje, skrivni vhod ali prepovedano kajenje).

Umetniki pa se lahko prijavijo tukaj ali na naslovu kavc.festival@gmail.com.

 

 

Subkulturni Kavč festival
arhiv KF

Sorodni članki

Back to top button