KulskoPrehrana

Sit študent je dober študent

Vse kar moraš vedeti o študentski prehrani in še več

September se bliža koncu in večina nas komaj čaka druženje na študentskih kosilih. Do subvencionirane prehrane te čaka le nekaj korakov – preveri, kateri!

 

Kako koristim subvencijo?

1.  Prvi vpis

Ta te čaka na spletni strani www.studentska-prehrana.si. Tam dobiš številko prijavnice, s katero se odpraviš na Točko subvencionirane študentske prehrane.

2. Prvi vpis ali podaljšanje subvencije

Na Točki subvencionirane študentske prehrane preprosto pokličeš 1808, pristaviš telefon na terminal in subvencije se ti naložijo na telefon. S seboj potrebuješ osebni dokument, potrdilo o vpisu, če se vpisuješ prvič pa tudi številko prijavnice (glej korak 1). Seveda pa ne pozabi na telefon. Subvencijo si lahko urediš tudi kadarkoli tekom leta, če ob začetku semestra to pozabiš (verjamemo, da se to zgodi le redkim).

3. Koriščenje subvencije

Preprosto pokličeš 1808, prisloniš telefon na terminal in pokažeš študentsko izkaznico. Ja, tako lahko je.

 

Kje lahko koristim subvencijo?

Seznam lokalov, ki ponujajo subvencionirano prehrano se nahaja na www.studentska-prehrana.si. Tam lahko iščeš med ponudniki, ki ponujajo vegi obroke, brezglutenske obroke, obroke brez laktoze in še mnogimi drugimi.

Preveriš lahko tudi, kaj imajo ponudniki tisti dan na meniju ter kje lahko naročiš obrok na dostavo.

Super stvar pri dostavi je, da lahko dan po čagi hrano naročiš tudi preko portala e-hrana (ehrana.si), kjer se celo izogneš telefonskemu pogovoru (je pa žal res, da na portalu ne najdeš vseh ponudnikov študentske prehrane). Dostave do postelje zaenkrat še ne ponujajo, morda pa kdaj v prihodnosti.

 

Te zanima še kaj?

Če še vedno nismo odgovorili na vsa tvoja vprašanja, si poglej še video. Pa dober tek!

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGSŠP
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)
https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGNina Katarina BRAČKO

Sorodni članki

Back to top button