Šport

Danes ob 17. uri se začenja glasovanje za NBA All-Star tekmo

V severnoameriški ligi NBA se bo danes ob 17. uri začelo glasovanje za nastop košarkarjev na tekmi zvezd All-Star, je v izjavi za javnost pred dnevi zapisalo vodstvo tekmovanja. Glasovanje bo trajalo do 21. januarja. Glavni dogodek vikenda All-Star bo v noči z 19. na 20. februar v Salt Lake Cityju.

Glasovanje bo mogoče na spletni strani lige ter v aplikaciji. Vsak od košarkarskih pristašev bo lahko na oba načina glasoval za do deset košarkarjev na dan, po pet iz vsake konference ter po različnih položajih na parketu.

Med glasovanjem bo šest dni mogoče oddati trojne glasove. To bo: 25. decembra, prvi dan novega koledarskega leta ter nato še 6., 13., 16. in 20. januarja.

Prvi peterki bodo po koncu glasovanja določili glasovi navijačev ter igralcev v NBA in predstavnikov medijev. Glasovi navijačev predstavljajo 50 odstotkov končnega izida, igralci in mediji pa bodo prispevali po 25 odstotkov.

Kapetana obeh ekip bosta košarkarja, ki bosta v glasovanju v obeh konferencah prejela največ glasov.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by #NBAAllStar (@nbaallstar)

All-Star tekma bo v noči na 20. februar

Liga NBA bo delne rezultate glasovanj predstavila 5., 12. in 19. januarja, razkritje kapetanov in prvih peterk pa bo 26. januarja v posebni oddaji. Rezervisti, ki jih bodo izbrali trenerji v ligi NBA, bodo znani 2. februarja. Glavni dogodek vikenda All-Star bo v noči z 19. na 20. februar.

V pretekli sezoni je slovenski as Luka Dončić z nekaj več kot 2,7 milijona prejel tretje največje število glasov med branilci v zahodni konferenci za Stephenom Curryjem in Jajem Morantom. Največ glasov, nekaj več kot 9 milijonov, je med vsemi igralci prejel LeBron James, ki ga je moč najti med krilnimi košarkarji in centri.

Na vzhodu sta med krilnimi košarkarji prednjačila Kevin Durant in Giannis Antetokounmpo, med branilci pa DeMar DeRozan.

Dončić je sicer trikrat nastopil na tekmi zvezd All-Star. Na dobri poti je tudi v tej sezoni, saj je drugi najboljši strelec lige s povprečjem 32,5 točke na tekmo. Ob tem zvezdnik Dallas Mavericks dosega še 8,3 skoka, 8,6 podaje in 1,6 ukradene žoge na dvoboj v NBA.

Goran Dragić je na glavnem dogodku zvezdnikov lige NBA sodeloval leta 2018. V tej sezoni v dresu Chicago Bulls v slabih 17 minutah na parketu v povprečju dosega 7,8 točke in 3,3 podaje na tekmo.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button