Glasba

Metallica bo izdala otroško knjigo o zgodovini skupine

Ameriška heavy metal skupina Metallica, znana po rivalstvih z drugimi skupinami, zlorabah različnih substanc in uspešnicah, kot so Nothing Else Matters, Enter Sandman in Unforgiven, bo svojo zgodovino ovekovečila tudi v ilustrirani knjigi za otroke The ABCs of Metallica.

Izid knjige The ABCs of Metallica, pri kateri je skupina sodelovala z avtorjem Howiejem Abramsom in ilustratorjem Michael McLeerom z vzdevkom Mr. Kaves, je napovedan za 26. november, piše britanski The Guardian.

Denar od dobička bo šel za njihovo dobrodelno fundacijo All Within My Hands.

Člani skupine so The ABCs of Metallica opisali kot knjigo rim in ilustracij. S pogledom na zgodovino zasedbe od A do Z. Vsaka črka predstavlja določen trenutek z njihove poti – od garažnega banda, albuma Master of Puppets, ki je skupino uvrstil med največje metal bande, pa vse do zadnjih uspehov. V knjigo so zajete tudi zabavne anekdote.

Skupina trenutno koncertira po Veliki Britaniji, je nastala v Los Angelesu in svojimi uspešnicami prepričala že v 80. in 90. letih. Leta 2016 je izdala zadnji, deseti album Hardwired… to Self Destruct, ki je bil prodan v petih milijonih izvodov.

 

ikona pisec STA
ikona fotograf The ABCs of Metallica. Illustration: Metallica

Sorodni članki

Back to top button