Tehnologija

Krofe lahko kupiš tudi s kriptovalutami

V podjetju Žito sledijo trendom tudi z uvajanjem naprednih plačilnih rešitev. V svojih 37 prodajalnah po vsej Sloveniji tako kupcem od konca januarja omogočajo plačilo tudi s kriptovalutami. Da je takšno plačilo možno, kupce obvešča rumena nalepka s slončkom GoCrypto.

Žito preko sistema GoCrpyto svojim kupcem omogoča plačevanje s kriptovalutami bitcoin cash, GoC, bitcoin in ether ter vrednostnim bonom euro token, sistem pa podpira dve kriptodenarnici Elly in Bitcoin.com Wallet.

V Žitu pravijo, da so prvi odzivi na kriptovalute zelo pozitivni.

Postopek je hiter in enostaven ter hitrejši od plačila s kreditno kartico ali gotovino. Kupec ob plačilu z nalepke, telefona trgovca ali katere druge naprave le poskenira QR-kodo nakupa ter potrdi transakcijo.

S tem se je podjetje Žito, ki je v lasti hrvaške Podravke, pridružilo več kot 900 trgovcem v 10 državah, ki omogočajo plačevanje s kriptovalutami. Slovenskim trgovcem tovrstno plačevanje ponuja podjetje Eligma. Eligma s sistemom GoCrypto omogoča, da pri nakupih sprejemajo kriptovalute, plačilo pa prejmejo v evrih.

Slovenski trgovci so se na sistem GoCrypto dobro odzvali, zato je Slovenija vodilna država na svetu po številu lokacij, ki omogočajo tovrstna plačila. S kriptovalutami že lahko plačuješ v ljubljanskem BTC-ju, nekaterih supermarketih Tuš in tudi v Europarku. Seznam lokacij lahko najdeš tukaj. Plačevanje s kriptovalutami v Žitu je še en dokaz, da te postajajo del našega vsakdana.

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button