NoviceZabava

Epicenter 22: ko tudi Maribor postane mesto gamerjev

Epicenter je znova našel svojo pot v Maribor. Od cosplayerjev, gamerjev pa do umetnikov vseh vrst se je v mariborski Dvorani Tabor trlo v vročini zadnjega počitniškega vikenda.

Če je leto 2023 s čim postreglo, je bilo to z gaming dogodki. Ti so svojo pot našli tudi v Štajersko prestolnico in poskrbeli za geekovski konec poletnih počitnic. Epicenter, ki se je lansko leto odvijal v Celju, je letos priromal nazaj v Maribor.

10 let neprekinjene zabave

Epicenter se ponaša z desetimi leti neprekinjenega delovanja in združevanja gamerjev s celotne Slovenije. Poleg številnih turnirjev, ki vsako leto izzivajo tekmovalce, si lahko obiskovalci s seboj prinesejo računalnike in s svojimi prijatelji igrajo v okolju, kjer te nihče vsake pet minut ne vpraša, če lahko daš online igro na pavzo.

Letošnji Epicenter, ki je svojo bazo postavil v mariborski Dvorani Tabor, je na vroč avgustovski vikend znova postregel s klasikami. Turnirji niso bili odigrani samo za računalniškim ekranom, ampak jih je bilo mogoče spremljati tudi za mizo – v kartah. Oder pa je gostil številna predavanja in cosplayerje.

Epicenter že 10 let streže z gaming vsebinami in novo tehnologijo.

Preciznost, fokus (in pravi champ selection) in zmaga

Gaming turnirji so tudi tokrat pokazali, kako so ekipe urile svoje sposobnosti in kako spretno so si izbrale svoje like, da so prišle do kritične zmage. League of Legend, Valorant, Fifa 23, to je samo nekaj turnirjev, ki jih je bilo mogoče odigrati za računalniškimi ekrani. Zmagovalcem pa so turnirji seveda prinesli tudi številne bogate nagrade.

Da pa ne bo pomote, turnirji so prav tako potekali v igrah s kartami. V soboto navsezgodaj je potekal turnir v kartah One Piece, v nedeljo pa je soj pod žarometi dosegel Yu-Gi-Oh turnir. Slednji je seveda dokazal, da igra, ki smo jo vsi igrali na neki točki našega otroštva, še kako živi med mladimi (in mladimi po srcu) tudi danes.

Tudi cosplayerji so prišli na svoj račun in pokazali svoje rokodelske sposobnosti.

Cosplayerji in ulica umetnikov

Letošnji Epicenter je na oder postavil tudi cosplayerje, ki so prav tako delili znanje o svoji umetnosti. Slovenski cosplayerji so sedaj postali že stalnica vseh slovenskih konvencij in si zasluženo priborili svoje mesto na odru. Med njimi je bilo zaznati tudi številne znane obraze, kot sta @lonelywolfj in @arri_cosplay, ki sta prav tako vodila svoje predavanje. Glavni zmagovalec cosplay tekmovanja pa je postal @bendershield.

Ob vhodu je bil možen tudi sprehod skozi ulico umetnikov. Tam so se namreč zbrali vsi rokodelski mojstri (nekateri so se dogodku pridružili tudi iz Avstrije), da bi gamerjem ponudili svoje izdelke in umetnost. Od ročno narejenih kock za igro Dungeons and Dragons, do kvačkanih poke žog v obliki penisa – na ulici umetnikov se je našlo vse, kar si je kdorkoli lahko zaželel.

Na ulici umetnikov je bilo mogoče najti številne nadobudne talente, ki so prišli pokazat svoje ročno narejene izdelke.

Epicenter 22 je tako priromal h koncu, prvaki pa so odnesli svoje krone. Zadnji vikend poletnih počitnic (za šolarje seveda, študente še čaka mesec dopusta) se je tako končal v luči gaminga in zabave.

Fotogalerija dogodka je dostopna tukaj.

Marina BAJIĆ
Žan SENIČAR

Marina Bajić

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button