Zabava

Epicenter 21: gamerji so si priigrali svojo pot v Celje

Epicenter 21 je združil gamerje širom Slovenije, ki so prišli delit svojo ljubezen do iger in pop kulture. Na Celjskem sejmu so se lahko pomerili na številnih turnirjih in si priigrali lepe nagrade.

Ta vikend so si gamerji nadeli svoje slušalke in se odpravili v Celje, kjer je potekal lan party epskih razsežnosti Epicenter 21. Dvorana Celjskega sejma je bila osvetljena z vsemi barvami RGB tipkovnic in mišk, ko so ekipe iz vseh koncev in krajev pred računalniki v bojih za nagrade preživele svoj vikend.

Epicenter 21 je združil tako ljubiteljske kot profesionalne gamerje.

Strel, ping, zmaga

Gamerji, tako profesionalni kot ljubiteljski, so prišli na svoj račun. V dvorani se je trlo turnirjev različnih iger, v katerih so se lahko preizkusili vsi. Nogometni navdušenci so imeli takoj ob vstopu priložnost odigrati igro Fife, medtem ko so lahko ljubitelji dirkanja tekmovali v vožnji svojih najljubših avtomobilov. Seveda ni manjkalo niti klasikov, kot so Fall Guys in Beat Saber. Za profesionalce pa so potekali tudi turnirji v League of Legends, Fortnite in Valorant, ter seveda v številnih drugih igrah.

Turnirjev je bilo kar osem, med zmagovalce pa so se razdelile nagrade v skupni vrednosti 13 tisoč evrov. Turnirjev so se lahko udeležili tako profesionalni, kot amaterski gamerji.

Slovenska zvezdniška zasedba

Dogodku so botrovali tudi številni slovenski influencerji, ki so na Epicenter prišli delit svoje znanje. Med znanimi obrazi so obiskovalci lahko zasledili imena, kot so Slovenskobudalol, PodganaDomzzy, JackOnTheBox, Lejica, AntonTheOne ter številne druge. Na eni izmed stojnic je bilo mogoče zaslediti tudi zloglasnega slovenskega TikTokerja, pushimija.

Dogodek so krasili tudi številni slovenski influencerji, med njimi pa je bilo na eni izmed stojnic mogoče najti tudi TikTokerja pushimija.

Ne pozabi denarnice

Kot se za vsako pravo konvencijo spodobi, tudi Epicenter ni bil prikrajšan za številne stojnice. Obiskovalci so si imeli možnost ogledati najnovejšo računalniško opremo ter kupiti kakšno figurico ali plišasto igračko svojega najljubšega lika iz pop kulture. Poleg tega so svoja dela razstavljali tudi številni umetniki. Tam je bilo mogoče kupiti slike, nalepke, lasnice, beležke, torbe in še številne druge lastnoročno narejene izdelke. Če pa si je kdo zaželel kaj sladkega za pod zob, je bila na voljo tudi stojnica z japonskimi in korejskimi slaščicami.

Od stojnice z japonskimi in korejskimi prigrizki, računalniške opreme, umetnin pa do popularnih figuric pop kulture. Na dogodku ni manjkalo ničesar – če le nisi pozabil denarnice.

Sedi in uživaj

Poskrbljeno je bilo tudi za obiskovalce, ki na dogodek niso prišli, da bi v čemerkoli tekmovali, ampak so prišli zgolj iz ljubezni do igračkanja. Vse tekme so v živo prenašali na platnu, ki se je nahajalo sredi dvorane, ogledati pa si je bilo mogoče tudi igro Dungeons and Dragons, ki je bila odigrana v živo pred občinstvom. Glavni oder je gostil tudi številne pogovore o aktualnih temah gaming sveta in pop kulture.

Tisti, ki pa niso želeli tekmovati, so si lahko vse turnirje in pogovore preprosto samo ogledali.

Marina BAJIĆ
Marina BAJIĆ

Marina Bajić

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button