Zabava

Dostop.si svetuje (summer edition): igre, ki jih imaš končno čas “obrniti”

Poletje je in v tvoji knjižnici te gotovo čakajo igre, ki si jih želiš igrati, a prej nisi imel časa. Na Dostop.si pa ti svetujemo pet iger, ki sem jim to poletje moraš posvetiti.

Poletje je obdobje, ko imaš končno čas početi stvari, ki jih čez leto potisneš na stran. Eden izmed popularnih hobijev, ki je bil (ali pa bi moral biti) med izpitnim obdobjem postavljen na zadnji sedež, je tudi gaming. Zato ti Dostop.si svetuje igre, ki jih imaš to poletje končno čas obrniti.

God of War

Novembra pride nadaljevanje, zato imaš idealno priložnost, da odigraš God of War. Igra te bo popeljava v svet skandinavske mitologije, kjer se boš kot Kratos s svojim sinom Atreusom spopadal s številnimi mitološkimi bitji. Kar se začne kot slovo od Kratosove žene, Atreusove matere, se spreobrne v številne spletke, ki bodo postavile njun svet na glavo.

Elden Ring

SoulsBorne svet je držal sapo in Miyazaki je dostavil. Številne igre so bile letos pričakovane, a nobena bolj kot ta. Elden Ring je tisto, kar dobiš, ko zmešaš pisanje Georga R. R. Martina, Dark Souls formule in težavnosti Bloodborne in Sekiro bossev, temu pa dodaš še ščepec odprtega sveta. Igra je dolga in zahtevna, tu ni dvoma, zato pa je kot nalašč za vroče poletne dni.

The Witcher 3: Wild Hunt

Ko že govorimo o dolžini, tudi tretji del Geraltove pustolovščine ni nobena izjema. Igra je dolga in obsežna, ponuja številne stranske misije, njeni DLC-ji pa so skoraj tako dolgi kot ostale povprečne igre. Za vse ljubitelje knjig pa za nameček Wild Hunt zgodbo popelje še dlje, s Ciri, ki je zdaj odrasla. Ker je igra zunaj že nekaj časa, letos poleti res nimaš več izgovorov, da bi še naprej odlašal z njo.

https://www.instagram.com/p/CfLgnI9LVOz/?utm_source=ig_web_copy_link

Far Cry 6

Še ena, ki ima odprt svet, vendar tokrat ne v fantazijskem duhu. Na kožo ti je pisana, če si nekdo, ki ima raje prvoosebne strelske igre. Novi Far Cry te popelje v središče političnega konflikta, kjer se trudiš, da osvobodiš svojo državo, ki je trenutno v krempljih neusmiljenega diktatorja. Usoda države je zdaj v tvojih rokah – pa srečno! Aja, pa krokodila lahko imaš kot hišnega ljubljenčka. Ja, prav si prebral.

Dishonored

Če zavrtimo čas malo nazaj, se zdi, da je Dishonored franšiza nekako smuknila čez radarje. Igra te postavi v vlogo Corva, ki je bil po krivem obtožen umora cesarice. Na tebi je, da se prebiješ skozi temačne ulice mesta Dunwall in si povrneš čast tako, da odkriješ, kdo je v resnici morilec. In ko igra reče na tebi, misli na tebi. Vsaka misija obsega svoj kotiček mesta, na tebi pa je, kako ga boš obhodil: tiho in skrito, ali s pištolami in trupli. Ampak pazi, tvoja dejanja se bodo prav tako odražala na mestu in ljudeh okoli tebe.

Marina Bajić
Instagram, Unsplash

Marina Bajić

Novinarka

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button