NovicePrehranaScenaZabava

Marbeerger fest: ta vikend Maribor diši po pivu in burgerjih

Pisalo se je leto 2018, ko je Maribor zadel prvi Marbeerger fest. Zgodba piva, burgerja in rock'n'rolla se je začela na Glavnem trgu, letošnji slavospev dobri jedači, pijači in glasbi pa se odvija na Trgu Leona Štuklja. Izvrstna ponudba in prijazni sončni žarki vabijo tudi danes.

Čeprav je sezona enega izmed osrednjih štajerskih praznikov, trgatve, nihče ne more zanikati, da Mariborčani gojimo prav posebno ljubezen do piva. Tako smo zadnji septembrski vikend odložili špricerje in prvi mošt – čas je namreč za Marbeerger fest 2022. Ker pivo zahteva družbo dobre hrane, pa organizatorji seveda niso pozabili niti na spremljavo burgerjev.

Na sončno petkovo popoldne se je pričel festival piva, burgerjev in rock’n’rolla, Marbeerger fest. Začetki festivala segajo v leto 2018, ko se je ta odvijal nekaj metrov južneje, na Glavnem trgu, letos pa nas številni ponudniki pričakujejo na našem največjem trgu, Trgu Leona Štuklja.

Prostrani trg se nam je v preteklih letih v mariborska srca, željna zabave, že usidral kot odličen prostor za dogodke. Nanj radi gremo tako na kulinarične poslastice, kot tudi na glasbene dogodke. Ta vikend pa bo tam kar oboje.

Pivce za živce, veselje in zabavo

Ko je ura odbila opoldne, se je na trgu začel Marbeerger fest, ki tokrat gosti kar sedem slovenskih pivovarjev. Mariborske barve zastopajo Lobik Brewery, Rikon Brewery in Pivovarna Maribor, poskusimo pa lahko tudi pivo brežiške Reset Brewery, kamniške Maister Brewery, haloškega Frizi Beera in savinjskega Green Gold Brewing. Izmed več kot 20 ponujenih vrst piva, se za vsakega obiskovalca gotovo nekaj najde  – od sadne eksotike in temnih zvarkov do popolnoma običajnih lagerjev – ki pa v craft izvedbi običajni v resnici sploh niso.

Marbeerger fest, festival, Maribor
Obiskovalci so se na nekaterih stojnicah lahko pogovorili prav s pivovarji, čigar pivo so poskušali.

Na pivo paše kaj fajn mastnega

Ker pivo rado prebudi potrebo po kakem slanem prigrizku, je poskrbljeno tudi za odlično ponudbo burgerjev in spremljajočih jedi z žara. Te si lahko privoščimo na stojnicah Bootl’s Burgers, David’s Burgers in Wewillgrillyou, danes pa se jim bo pridružila še ponudba pic Food Truck Super pizza.

hrana, Marbeerger fest, festival, Maribor | Pripravo hamburgerjev so obiskovalci spremljali na lastne oči …
Marbeerger fest, festival, Maribor | … vse pripravljeno je bilo seveda popolnoma sveže.

  To pa seveda še ni vse

  Kaj je dober dogodek brez dobre glasbe? Ob 17. uri se je na trgu začelo tudi pestro glasbeno dogajanje. Nastopile so skupine Joe & the Rhythm Boys, Invite in Yu Generacija.

  Marbeerger fest, festival, Maribor
  Ko so se začele spuščati temperature, se je ozračje začelo ogrevati z živo glasbo.

  Vikenda še ni konec in Maribor se druži še danes

  O zadovoljstvu nad dogodkom je zagotovo pričal obisk in vzdušje, ki so ga ustvarjali obiskovalci v navezi s ponudniki in glasbenimi izvajalci. Zabava pa se nadaljuje tudi danesvse od 12. ure pa do polnoči bo na Trgu Leona Štuklja spet pestro. Prav tako pa bo tudi danes posebej veselo zvečer, ko bodo nastopili Strici iz ozadja, BrataZ in The Rocktors.

  Sara VOCOVNIK
  Marcel VRBNJAK
  ikona snemalec Nejc VEHOVEC

  Sara Vocovnik

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button