Prehrana

Mmm-aribor že diši: Street food market vse do sobote

Na največji slovenski trg, Trgu Leona Štuklja, se po dveh letih pandemičnega premora vrača Street Food Market. Na tretji izvedbi kulinaričnega dogodka se predstavlja več kot 20 ponudnikov ulične hrane z okoli 90 različnimi jedmi.

Četudi je bila vremenska napoved za včeraj bolj slaba, so bogovi dobre hrane očitno prisluhnili organizatorjem kulinaričnega dogodka, zaradi katerega te dni dišijo mariborske ulice. Na avgustovski četrtek se je v polnem razmahu začel Street food market Maribor.

Gre za festival ulične hrane, na katerem se predstavlja več kot 20 ponudnikov z okoli 90 raznolikimi jedmi. Okusne glavne jedi, sladice in priljubljene pijače lahko obiskovalci poskusijo še danes in jutri – od 11. pa vse do 22. ure.

Ulična hrana je, skladno z imenom, pripravljena na ulici oz. v primeru festivala v posebej predelanih tovornjakih in pred očmi obiskovalcev. Popolnoma sveža je pripravljena na takojšnje uživanje.

Na festivalu sodelujejo ponudniki, ki so tako raznoliki kot je raznolika ponudba sama. Izmed lokalnih ponudnikov lahko med drugim zasledimo Alexander bistro, Skunk Urban Kitchen in habahaba streetfood. Poleg “domačih” dobrot pa lahko na trgu te dni najdemo tudi gostince, ki so pripotovali od drugod.

ulična hrana, Street food market Maribor | Gostinska ponudba sega vse od sladkega do slanega …
Street food market Maribor, Maribor, Trg Leona Štuklja, hrana, ulična hrana, Alexander bistro, Skunk Urban Kitchen, habahaba streetfood | … in od Evrope v svet.

  Morda je festival ulične hrane popolna priložnost za philly cheesesteak iz lokalne slovenske govedine ali morda za jackfruit v objemu specialitet Šrilanke? Že samo med sladicami lahko na primer izbiramo med mojstrskimi palačinkami, MasterČinkami, Klemna Lampiča iz MasterChefa, španskimi churrosi in okusnimi vaflji. Cene celotne ponudbe se gibljejo od nekje treh evrov do desetaka – odvisno od izbrane pijače oz. hrane.

  Stotine obiskovalcev, ki jih je privabil že prvi festivalski dan, med drugim zabava spremljajoča glasba DJ-ja. Pozabljeno ni bilo niti na otroke – ti se lahko zabavajo na napihljivih igralih. Tudi sicer pa za odlično vzdušje poleg omamnih dišav poskrbi očarljivo vzdušje poslavljajočega se poletja v Mariboru.

  Street food market Maribor, Maribor, Trg Leona Štuklja, hrana, ulična hrana, Alexander bistro, Skunk Urban Kitchen, habahaba streetfood
  Poleg okusne ponudbe so paša za oči tudi številne “stojnice”.

  Kulinarična doživetja še danes in jutri

  Street food market Maribor na Trg Leona Štuklja vabi tudi danes in jutri – oba dni od 11. pa vse do 22. ure. Po dveh letih predaha se zdaj vsekakor spodobi sprehoditi po trgu in navdušiti brbončice. Edino vprašanje, ki se poraja, je: podpreti lokalnega ustvarjalca ali poskusiti tujo eksotiko?

  Sara VOCOVNIK, STA
  Sara VOCOVNIK

  Sara Vocovnik

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button