IzobraževanjeNovice

Začenja se mednarodna študentska konferenca SCiM

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) od 4. do 13. julija gosti že 22. Mednarodno študentsko konferenco SCiM. Konferenca spada med največje tovrstne dogodke v Evropi na katerem sodeluje okoli 50 udeležencev iz skoraj 40-ih držav sveta. Na otvoritvi bosta študente pozdravila Mladen Kraljić iz Univerze v Mariboru in predsednik ŠOUM Dejan Glazer.

SCiM (Student Conference in Maribor) je študentska konferenca, ki jo organizira oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM. Namenjen je študentom iz vsega sveta. Tematika festivala se vsako leto poveže z aktualnimi problematikami, ki pestijo mlade.

“Tema letošnje konference, z geslom “Create a better you”, je posvečena spoznavanju sposobnosti in grajenju osebnih kompetenc. Udeleženci bodo pridobili različna znanja, ki jim bodo v prihodnje koristila pri nadaljnjih življenjskih korakih. Ob izobraževalnem delu bodo spoznavali še ljudi iz različnih kulturnih ozadij, Slovenijo ter samo mesto Maribor,” pravi Klemen Zapečnik, sekretar za mednarodno sodelovanje in vodja konference.

Tudi letos bodo delavnice ter predavanja izvajali mariborski študenti, ki so bili izbrani na razpisu. ŠOUM pa jim je v vmesnem času omogočila številna izobraževanja na področju vodenja delavnic.

SCiM (Student Conference in Maribor) velja za eno največjih študentskih konferenc v Evropi. Letos se bo odvila že 22. izvedba.

Tokratne študentske konference se bo udeležilo okoli 40 študentov iz celotnega sveta. Večina jih na SCiM prihaja iz evropskih držav. Hkrati pa med njimi najdemo študente tudi iz ostalih celin, med drugimi iz Kitajske, Indije, Pakistana in Maroka.

Študenti bodo poleg predavanj in delavnic deležni še spoznavanja mesta Maribor in ogleda Slovenije na dvodnevni ekskurziji. Med udeleženci vsako leto odličen odziv predstavlja tudi učenje slovenskega jezika. 

Delavnice in predavanja – kaj se bo dogajalo?

scim

Socialna omrežja za vsak dan

Družabna omrežja so danes zelo pomemben del našega življenja, tako osebnega kot poklicnega. Udeleženci bodo dobili vse od splošnih informacij do praktičnih nasvetov in trikov. Spoznali in opredelili bomo ključne elemente strategije komuniciranja v družbenih medijih ter se naučili kako začeti, kako ustvariti kakovostno vsebino, komuniciranja s ciljnim občinstvom, ter merjenja rezultatov.

Premagaj strahove skozi improvizacijsko gledališče

Skozi različne tehnike, igre in discipline bodo udeleženci razvijali določene cilje. Delavnice se bodo nadgrajevale vendar bodo nekatere tehnike in igre ponovljene. V začetku vsake delavnice bo potekalo verbalno in telesno ogrevanje, da se bodo udeleženci lažje vključili in spomnili kaj se je delalo na prejšnji delavnici. Udeleženci bodo skozi delavnice deležni konstruktivne kritike. Na vsaki delavnici bodo zagotovo uporabljali kompetence, ki so bile pridobljene na prejšnji, kompetence se bodo nadgrajevale in povezovale med seboj.

Vstopi v svet digitalnega marketinga

Udeleženci bodo spoznali delovanje in funkcije družbenih omrežij in ostalih digitalnih kanalov. V praktičnem delu se bodo naučili ustvarjanja multimedijskih vsebin s pomočjo orodja Canva, upravljanja in oglaševanja na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Youtube s pomočjo orodij Meta for Business in Google Ads.

I like to movie it!

V delavnici »I like to movie it« bomo spoznali filmski in televizijski svet. Filmska in televizijska produkcija imata svoje podobnosti in tudi svoje razlike, ki jih bomo v okviru 5 predavanj tudi dodobra spoznali. Predstavljeni bodo vsi deli produkcije (pred-produkcija, produkcija in post-produkcija). Dotaknili se bomo fotografije, grafičnega oblikovanja, tehnike »green screen« in še mnogo drugih zabavnih stvari iz filmskega in televizijskega sveta.

ŠOUM
ŠOUM

Sorodni članki

Back to top button