GlasbaScena

Šourock 2020: letošnji veliki finalisti so že znani!

Znani so štirje veliki finalisti letošnjega, že sedemnajstega zaporednega glasbenega natečaja, Šourock. Na finalu, ki bo potekal 30. septembra, se bodo za bogato nagrado in naziv Bend Šourocka 2020 potegovale skupine Strawberry Blondes, Lift Croco, Posebni Gostje in Hogminister.

Za nami so trije večeri predizborov natečaja Šourock 2020, na katerih se je predstavilo štirinajst skupin mladih glasbenikov, ki svoje talente namenjajo ustvarjanju raznolikih zvrsti in oblik rock glasbe. Izmed predstavljenih skupin, ki so na Štukov oder prišle iz vseh koncev Slovenije, je strokovna komisija po tehtnem razmisleku izbrala štiri najboljše.

Kdo bo prejel naziv Bend Šourocka 2020, izvemo 30. septembra!

Strokovno komisijo so najbolj navdušile skupine Posebni Gostje, Strawberry Blondes, Hogminister in Lift Croco. Te se bodo ponovno predstavile na velikem finalu, ki bo potekal 30. septembra. Kot je že tradicionalno, bo finale potekal v mariborski študentski Meki – na Štuku.

Posebni gostje

| Na velikem finalu 30. septembra se bodo predstavili Posebni gostje …

Strawberry Blondes

| … Strawberry Blondes …

Hogminister

| … Hogminister in …

Lift Croco

| … Lift Croco.

  Trenutne razmere pa žal ne dopuščajo tega, da bi se na tradicionalni lokaciji zbralo za večere Šourocka tudi tradicionalno število ljudi. Zato so organizatorji poiskali drugo rešitev. Za vse tiste, ki želijo razplet največjega glasbenega natečaja za mlade glasbene skupine spremljati v živo, bo 30. septembra potekal prenos oz. livestream. Da finala in prenosa v živo slučajno ne zamudiš, budno spremljaj Facebook stran Šourock, kjer boš redno obveščen o aktualnem dogajanju in našel povezavo do livestreama.

  Kaj se zmagovalni skupini obeta poleg večne “šourockerske” slave?

  Skupino, ki bo na finalnem večeru žirijo najbolj prepričala, da si zasluži zmago, čaka bogata nagrada. Ta znaša 1000 evrov, ki jih zmagovalna skupina lahko porabi za nakup glasbene opreme. Poleg tega bo zmagovalna skupina, Bend Šourocka 2020, deležna tudi organizacije klubske turneje kolikor hitro bodo to dopuščale trenutne razmere.

   

  Sara VOCOVNIK
  Patrik KOCIPER

  Sara Vocovnik

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button