DeloNovice

Študenti odhajajo na izredno Študentsko delovno brigado

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je ponovno zbrala prostovoljce, ki se bodo odpravili na različne lokacije po Sloveniji, kjer bodo pomagali pri odpravljanju posledic katastrofalnih poplav, ki so minulo poletje prizadele slovenske kraje. Sanacija po popravah bo trajala več let, mladi pa želijo s svojim prostovoljnim delom ter materialno pomočjo pokazati, da jim je mar za sočloveka in da ne bodo pozabili na tiste, ki so pomoči najbolj potrebni.

ŠOUM in prostovoljci se ne ustavljajo zgolj pri besedah solidarnosti, temveč jo udejanjajo s konkretnimi koraki. Tako bodo mladi ponovno združili moči na humanitarnem področju. Med 16. in 20. novembrom 2023 bo na več lokacijah po Sloveniji potekala t.i. izredna Študentska delovna brigada. Študentje so bili že v poletnem času, ko so ljudje potrebovali nujno pomoč po katastrofalnih poplavah, med prvimi, ki so priskočili na pomoč, čeprav so poplave prizadele tudi mnoge izmed njih.

Študentje sporočajo: »Nismo pozabili na vas.«

David Bohar, predsednik ŠOUM: »Že ob prvi akciji, ko smo priskočili na pomoč prebivalcem Ljubnega ob Savinji ter Črne na Koroškem, smo predvidevali, da bo sanacija posledic dolgotrajna. Ob tovrstnih akcijah se z domačini stkejo močne vezi in že takrat smo jim obljubili, da se ob koncu leta ponovno vidimo.«

Pričakovano je danes pomoči manj, kot takoj po poplavah, ko smo Slovenci v velikem številu priskočili na pomoč. Je pa ta še vedno potrebna, saj posledice na večjih prizadetih območjih še ostajajo. Študentje se bodo lotili nujnih del, ki bodo olajšala vsakdan prebivalcem pred prihajajočimi zimskimi meseci, hkrati pa jim dostavili tudi materialno pomoč.

Obnovimo skupaj, zgradimo skupaj

Študentska delovna brigada ŠOUM ne prinaša le pomoči materialno prizadetim skupnostim, ampak tudi spodbuja občutek enotnosti in povezanosti. Skozi skupno delo se gradijo mostovi med ljudmi, ki morda sicer ne bi stopili skupaj. To ni zgolj fizična obnova, temveč tudi obnavljanje duha skupnosti.

ŠOUM
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button