DeloNovice

Na Ljubno pri Savinji na pomoč 27 študentov iz Maribora in Ptuja

Včeraj so se v dopoldanskih urah zbrali študenti Študentske organizacije Maribor in Kluba ptujskih študentov ter se odpravili na pomoč pri odpravljanju posledic poplav na Ljubnem pri Savinji.

Študenti so se pod vodstvom začetnika Študentske delovne brigade Zorana Kačičnika že čez vikend prebili do Ljubnega pri Savinji, kamor so dvakrat dostavili nujno potrebno pitno vodo. Posodili so tudi svoje roke in že takrat pomagali pri čiščenju, odmetavanju blata in odvažanju odpadkov.

Na Ljubno pri Savinji pa so odpotovali tudi včeraj dopoldne in tam ostali čez noč. 27 parov rok je sodelovalo predsem pri čiščenju in odvažanju blata, zraven so peljali tudi pitno vodo, orodje in krpe ter brisače za čiščenje, ki so jih prispevali Študentski domovi Univerze v Mariboru.


Pridružili so se jim tudi drugi študenti iz Študentske organizacije Slovenije, Zveze ŠKIS in drugih organizacij. Na mnogih krajih so mladi, mladinske organizacije, interesne skupine in številni drugi marljivo poprijeli za orodje in pomagajo po svojih najboljših močeh.

Kako lahko ti pomagaš, pa si preberi tukaj.

Uredništvo DOSTOP.si
ŠOUM

Sorodni članki

Back to top button