Zabava

Serija o poslednjih dnevih Marilyn Monroe

BBC pripravlja serijo o poslednjih mesecih hollywoodske ikone

Studii britanskega BBC v sodelovanju s scenaristom Danom Seftonom delajo na televizijski seriji, ki bo prikazala poslednjih šest mesecev življenja hollywoodske ikone Marilyn Monroe.

Serija bo podrobneje predstavila igralkin boj s šefi hollywoodskih filmskih studiev ter odnos z nekdanjim ameriškim predsednikom Johnom F. Kennedyjem.

Sefton, tudi scenarist BBC-jeve zdravniške serije Trust Me, je navdušen, da bo neverjetno zgodbo znane igralke prelil v scenarij za serijo. Trenutni delovni naslov je The Last Days of Marilyn Monroe. Scenarij bi naj deloma temeljil na knjigi Keitha Badmana The Final Years of Marilyn Monroe iz leta 2010.

Serija bo postavljena na presečišče med neizprosnim glamurjem Hollywooda in ostro washingtonsko politiko v 50-ih letih minulega stoletja. Anne Pivcevic iz Studiev BBC je dodala, da se bo ambiciozno zastavljena serija dotaknila velikih tem, kakršne so moč, ljubezen, lojalnost in politika. Katera igralka bo stopila v čevlje te hollywoodske ikone, še ni znano.

Marilyn Monroe velja za eno velikih ikon pop kulture in eno najbolj prepoznavnih hollywoodskih zvezdnic. Zaigrala je v filmih, kot so Gospodje imajo raje plavolaske, Sedem let skomin ter Nekateri so za vroče. Umrla je 5. avgusta 1962, stara le 36 let. Za igralko naj bi bil usoden prevelik odmerek uspaval. O pravem vzroku njene smrti pa že več kot pol stoletja krožijo razne špekulacije .

 

STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button