Kultura

J.K. Rowling razkriva svet v katerem živi Harry Potter

J.K. Rowling bo prihodnji mesec izdala štiri nove elektronske knjige in tako omogočila oboževalcem globlji vpogled v bogati svet magije Harryja Potterja. E-knjige bodo na voljo preko spletne strani Pottermore, vsaka od njih pa se bo osredotočala na lekcije iz čarovništva, ki so jih predavali v šoli za čarovnike in čarovnice Bradavičarki.

Serija z naslovom Harry Potter: A Journey Through … bo prirejena po zvočni knjigi Harry Potter: A History of Magic in se bo navezovala na istoimensko razstavo. Oboževalce Harryja Potterja zapis na spletni strani vabi, naj se pripravijo na potovanje globoko v svet čarovnije J.K. Rowling.

Ob raziskovanju zgodovine in folklore čarovništva bodo e-knjige vsebovale tudi različne opombe, rokopise in očarljive skice, ki so bile vključene v knjigo, ki je izšla ob razstavi Harry Potter: A History of Magic.

Prvi dve elektronski izdaji bosta objavljeni 27. junija. Izdaji bosta raziskovali obrambo proti črnim silam kot tudi čarobne napoje in zeliščarstvo. Tretja in četrta knjiga bosta izšli kmalu za tem, bralcem pa bosta približali vedeževanje in astronomijo ter skrb za čarobna bitja. Vse knjige je ilustriral Rohan Daniel Eason, prva izdaja serije pa bo na voljo v angleščini, francoščini, italijanščini in nemščini.

Idejo za serijo knjig o Harryju Potterju je J.K. Rowling dobila leta 1990. Pisanje prve knjige z naslovom Harry Potter in kamen modrosti ji je vzelo pet let. Še nadaljnji dve leti pa sta pretekli, da je avtorica po številnih zavrnitvah končno našla založnika. Zadnji, sedmi roman o Harryju Potterju, je izšel leta 2007, po seriji pa so nastali tudi filmi. Romani o dečku čarovniku so bili po podatku iz februarja 2018 po vsem svetu prodani v več kot 500 milijonih izvodov.

 

 STA
 pixabay

Sorodni članki

Back to top button