Kultura

StopTrik v pekarniškem parku

Danes, petek - 26. junij, bodo ob 21. uri v parku KC Pekarna na ogled filmi tekmovalnega programa, panorame in borderlands sekcije zadnjih dveh edicij festivala StopTrik. Animacije so v tujih jezikih s slovenskimi podnapisi.

Projekcija v parku je eden od dogodkov s katerim obeležujejo 26. obletnico KC Pekarna in je hkrati del programa preddogodkov StopTrik festivala, prvega in največjega festivala stop animacije v Evropi, ki bo letošnjo jesen obeleževal svojo 10. obletnico. Združuje predstavitve zgodovinskih in sodobnih dosežkov svetovnih umetnikov, predanih ročno izdelanim, tridimenzionalnim tehnikam animiranja in program, ki poudarja potrebo po pronicljivi kulturni refleksiji družbeno-političnih problemov.

Projekcija pa je tudi del aktivnosti mednarodnih prostovoljcev Evropske solidarnostne enote in je sofinanciran s strani Evropske komisije. Vsebina projekta odraža izključno stališča Pekarne Magdalenske mreže. Nacionalna agencija in Evropska Komisija nista odgovorni za kakršnokoli uporabo informacij, ki jih publikacija vsebuje.

Lokacija je dostopna gibalno oviranim osebam. Dogodek se bo izvajal na prostem, poskrbljeno bo za varnostno razdaljo. Prosimo, da se dogodka udeležite osebe brez znakov okužbe dihal in brez vročine. V primeru dežja bo dogodek potekal v Infopeki, tako da bo v zaprtem prostoru obvezna uporaba zaščitnih mask.

 

 Infopeka – Pekarna Magdalenske mreže
StopTrik Festival

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button