Priložnosti

Pričaraj čarobni december in postani prostovoljec festivala Vilinsko mesto

Vilinsko mesto je decembrski festival čarobnih dogodivščin na ulicah, dvoriščih in trgih Maribora, ki letos poteka med 26. 11. in 28. 12. 2021. Glavno srečevališče vseh nas bo v Vilinskem dvoru (Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30).

Pri izvedbi festivala Vilinsko mesto so nam vsako leto v veliko pomoč posamezniki, ki se vključujejo s prostovoljskim delom in na tak način prispevajo k skupnosti, obenem pa krepijo tudi svoj osebni in profesionalni razvoj.

Podpore prostovoljcev bomo veseli predvsem na ustvarjalnih delavnicah za otroke in družine v Vilinskem dvoru in pri izvedbi dogajanja na Vilinskem odru. Večina aktivnosti bo potekala od četrtka do sobote, vsak teden do konca leta, ter med 26. in 28. decembrom. 

Pred pričetkom prostovoljskega dela vas vabimo na Uvodno srečanje za prostovoljce, ki bo potekalo v sredo, 8. decembra 2021 med 17.30 in 19. uro, v Vetrinjskem dvoru, v prostorih Zavoda MARS. Za vse, ki vam termin ne bi ustrezal ali bi se prijavili po tem terminu, bomo pripravili tudi rezervni termin, o čemer boste obveščeni naknadno.

Prostovoljstvo na festivalu poteka pod okriljem Zavoda MARS Maribor. Pred pričetkom festivala bomo sklenili dogovor o prostovoljskem delu, po zaključku pa boste prejeli potrdilo o prostovoljskem delu, kar je za mnoge odlična delovna referenca. Potnih stroškov vam, žal, ne bomo mogli povrniti, prav tako boste morali sami poskrbeti za prenočišče, če ste od drugod. Pogoj za opravljanje prostovoljskega dela na festivalu je starost vsaj 15 let.

Prijavite se lahko do srede, 8. decembra, 2021, s prijavnico, ki se nahaja tukaj: https://forms.gle/V58ARTKzUZgerRQSA

V kolikor ste ta termin zamudili, se nam lahko pridružite še čez cel december, kar sporočite koordinatorici prostovoljk in prostovoljcev, Tanji Veber, na 031 257 508 ali tanja.veber@gmail.com.  Prav tako smo na voljo za vsa dodatna vprašanja in informacije.

Koledar dogodkov Vilinskega mesta si lahko ogledate tukaj.

Da bomo poskrbeli zase in za obiskovalce festivala, bomo med izobraževanjem, pripravami in na festivalu upoštevali smernice in priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom.

Veselimo se srečanja z vami, sodelovanja in nepozabnih doživetij!

Zavod MARS
Dejan Bulut

Sorodni članki

Back to top button