Šport

Evropske univerzitetne igre: imamo že prvo medaljo!

Poljaki so na nedeljski otvoritvi šestih Evropskih univerzitetnih iger pripravili pester kulturno-glasbeni program. Namiznoteniške igralke iz Univerze v Ljubljani pa so poskrbele, da je billa otvoritev iger še bolj »žlahtna«.

Otvoritvena slovesnost z zastavonošo Uršo Žibret

Glavni dogodek otvoritvene slovesnosti  je bil mimohod športnikov. Pri čakanju na vstop v Atlas areno je plesalo 6.000 športnikov iz 40 evropskih držav. Urša Žibret, košarkarica UL, ki iz največjih mednarodnih študentskih tekmovanj že več let prinaša najvišja odličja, je bila izbrana za zastavonošo.

Uradni del otvoritve se je začel z dvigom poljske zastave. Sledili so govori s poudarkom o pomembnosti iger, vrednotah in športnem duhu. V okviru dogodka se je odvil tudi koncert z izjemnimi glasbeniki in priredbami znanih izvajalcev.

 Evropske univerzitetne igre | Na otvoritveni slovesnosti je zastavo nosila Urša Žibert, košarkarica Univerze v Ljubljani
evropske univerzitetne igre | Športniki študenti, ki na letošnjih igrah zastopajo Slovenijo.
evropske univerzitetne igre | Slovenska delegacija se je predstavila v mimohodu športnikov.

  Bronasta namiznoteniška ženska ekipa!

  evropske univerzitetne igre
  Katarina Stražar, Lara Opeka in Lea Paulin so si priigrale bronasto kolajno v namiznem tenisu!

  Za vsemi našimi predstavniki so že prvi nastopi. Zaključi pa se je tudi že ekipni del tekmovanja v namiznem tenisu, kjer so se izkazale študentke UL in osvojile končno 3. mesto in s tem bronasto medaljo. V naslednjih dneh sledi še tekmovanje posameznic in dvojic.

  »Tako blizu, pa vendar tako daleč od finala. Le 2 točki sta nas ločili do uvrstitve v finale prvenstva, vendar športna sreča tokrat ni bila na naši strani,« je dejal vodja naših deklet prof. Miran Kondrič. A ne pozabimo, da je po uvodni zmagi v skupini nad močnimi Hrvaticami igralka Katarina Stražar opozorila na kvaliteto vseh tekmic v skupini. Zato je tretje mesto v takšni konkurenci za nas zlate barve. Bravo dekleta!

  Košarkarice so se prebile v četrtfinale

  Košarkarice 3×3 Univerze v Ljubljani so premagale vse nasprotnice do sedaj.

  Odlično kaže tudi košarkaricam UL, ki so do tega trenutka premagale prav vse nasprotnice. Danes so zmagale proti Madžarkam in si zagotovile prvo mesto v skupini. S tem so se prebile tudi četrtfinale tekmovanja. Fantje so imeli težko skupino in se jim kljub borbeni igri in drznim predstavam žal ni uspelo uvrstiti v osmino finala.

  Pri preboju v nadaljnji del tekmovanja odbojke na mivki sta bili uspešni tudi Špela Morgan in Anja Maček. Po osvojenem prvem mestu v skupini sta jih včeraj pričakali favorizirani Čehinji, ki pa sta se za zmago morali precej potruditi. Nato sta v nadaljevanju brez težav premagali Gruzijki in danes še uigrani francoski dvojici. Tako kot fantje pri košarki 3×3, sta se od uvrstitve v zgornji del lestvice tudi pri odbojki na mivki poslovila Matija Bažec in Manuel Grunwald. Fanta sta sicer najboljša navijača in z veseljem spodbujata ženski del ekipe in predstavnike drugih športov.

  Da je nogomet doma v Mariboru, z zmagami nad Finci in Švicarji dokazujejo študentje UM. Neporažene Štajerce danes ob 15:00 čaka močna gruzijska ekipa. Gruzijci na tem futsal turnirju ne le, da še niso bili poraženi, ampak je z visokima zmagama proti Fincem in Norvežanom njihova mreža še nedotaknjena!

  Evropske univerzitetne igre lahko v živo spremljaš tukaj. Urnik, rezultate in vse ostale informacije najdeš na spletni strani ali na njihovih družbenih omrežjih (FBIGTW).

   Marija Jozak (Slovenska univerzitetna športna zveza)
   Marija Jozak (Slovenska univerzitetna športna zveza)

  Sorodni članki

  Back to top button