Šport

Začenjajo se prvi nastopi na Evropskih univerzitetnih igrah

Pred nami je prvi tekmovalni dan na EUG 2022. V poljski Lodž je prispelo že veliko delegacij, predstavnikov univerz iz celotne Evrope. S včerajšnjim prihodom obeh ekip košarke 3 x 3 (Univerza v Ljubljani) je tudi slovenska delegacija pripravljena na začetek Evropskih univerzitetnih iger 2022.

Pred nami je prvi tekmovalni dan na EUG 2022

»Priprave na prihode članov Univerze v Mariboru in Univerze v Ljubljani so bile podrejene spoznavanju univerzitetnega kampusa, nastanitve, tekmovalnih prizorišč, transporta, in seveda zahtevnega in dolgotrajnega procesa akreditiranja. Tekmovalci in spremljevalci ekip so varno prispeli, se nastanili in sedaj se igre lahko začnejo. Ne dvomim, da bodo te igre nekaj posebnega, saj je v študentskem mednarodnem športu zaradi pandemije in posledično dvoletnega tekmovalnega »posta« velika želja po udeležbi, tekmovanju in druženju,« je povedal vodja slovenske odprave Jan Sredenšek.

Za naše predstavnike bo danes že prvi tekmovalni dan v odbojki na mivki, namiznem tenisu in futsalu. Žrebi na tehničnih sestankih so že določili tekmovalne pare in priprave so v polnem teku. Pričakovanja in vtise ob prihodu v Lodž je povzel Jan Puhner, igralec futsala iz UM: »Na igre prihajamo pripravljeni, vzdušje v ekipi je vrhunsko in pričakujemo dober rezultat. Vse pohvale gredo organizatorjem, saj se zavedamo koliko truda in dela je bilo potrebnega za pripravo in  izvedbo tako velikega in pomembnega dogodka. Verjamem, da je pred nami nepozabno tekmovanje.«

Vodja deklet v namiznem tenisu, prof. dr. Miran Kondrič, je po današnjem žrebu dejal: »Ekipa UL ima v svoji skupini tekmovalke iz Hrvaške, Litve in Turčije. Skupina je zelo močna in prvi dan bo za igralke precej zahteven saj se bodo dopoldan pomerile z našimi sosedami, popoldne pa še z Litvankami. V nedeljo so na vrsti še igralke iz Turčije in popoldan je tu že četrtfinale.«

Ne pozabimo omeniti Aleša Sakelška, delilca pravice iz domačih vrst, ki bo na igrah skrbel za pošteno sojenje na futsalu.

lodž, ugm, evropske univerzitetne igre, european university games | Futsal ekipa UM, ki bo prvo tekmo odigrala će danes ob 17:00 proti ekipi Tehniške univerze iz Lahtija.
lodž, ugm, evropske univerzitetne igre, european university games | Ženska ekipa namiznega tenisa iz UL z vodjo ekipe prof. dr. Miranom Kondričem.
lodž, ugm, evropske univerzitetne igre, european university games | Ekipi odbojke na mivki iz UL.

  Predstavljamo vse slovenske udeležence na EUG 2022

  Univerza v Ljubljani

  moška ekipa košarka 3 x 3: Erik Groznik, Jakob Strel, Jure Ličen, Nejc Pavliha, vodja ekipe Matej Jamnik
  ženska ekipa 3 x 3: Ema Lapajne, Lea Mehle, Urša Žibret, Maja Jakobčič, vodja ekipe Eva Jamnik
  moška ekipa odbojka na mivki: Manuel Grünwald, Matija Bažec, vodja ekipe Marija Jozak
  ženska ekipa odbojka na mivki: Anja Maček, Špela Morgan, vodja ekipe Marija Jozak
  namizni tenis ženske: Katarina Stražar, Lara Opeka, Lea Paulin, vodja ekipe Miran Kondrič

  Univerza v Mariboru

  Moška ekipa futsal: Urh Borovnik, Jakob Božič, Nik Čater, Aljaž Groznik, Lukas Gregorinčič, Niko Jež, Mario Kocbek, Matej Pirc, Žan Plajnšek, Jan Puhner, Tilen Rajter, David Rozman, Aleš Sakelšek, vodja ekipe Simon Šabeder

  Vodja delegacije Jan Sredenšek in pomočnica vodje delegacije Marija Jozak.

  Urnik, rezultate in vse ostale informacije o igrah najdeš na spletni strani EUG ali na njihovih družbenih omrežjih (FB, IG, TW).

  Marija Jozak (Slovenska univerzitetna športna zveza)
  Marija Jozak (Slovenska univerzitetna športna zveza)

  Sorodni članki

  Back to top button