Šport

Mariborski študenti so postali univerzitetni državni prvaki v futsalu!

Včeraj, 25. maja 2022, je v Ljubljani potekalo Državno univerzitetno prvenstvo v futsalu. Ekipa mariborske univerze je zmagala obe tekmi in domov odnesla naslov državnih prvakov!

Suvereno osvojili naslov

Futsal ekipa Univerze v Mariboru je včeraj zaigrala na Državnem univerzitetnem prvenstvu v futsalu, ki je potekalo v Ljubljani. Za naslov so se pomerili z ekipama preostalih slovenskih univerz – Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem.

Prva je bila na sporedu tekma med ekipama Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem, ki se je končala z izidom 13:1 v prid ljubljančanom. Ti so se nato pomerili s štajerci, ki so pokazali jeklene živce. Po rednem delu je semafor kazal izid 1:1, zato so sledili še kazenski streli. Te je dobila ekipa Univerze v Mariboru s 3:2.

Odlično igro pa so prikazali tudi v nadaljevanju, ko so se pomerili proti ekipi Univerze na Primorskem. Mreža se je tresla kot za stavo, saj so na koncu slavili kar s 16:1. V roke so tako prejeli pokal Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA), priigrali pa so si tudi vozovnico za Evropske univerzitetne igre, ki bo potekala v Lodzu na Poljskem od 17. do 20. julija 2022.

Trener Simon Šabeder je po osvojitvi naslova povedal: “Kot prvo iskrene čestitke fantom. Zaslužili so si ta naslov. Glede na to, da se že mesec dni pripravljamo za Univerzijado na Poljskem (Lodz 2022), sem iskreno vesel, da so fantje veliko stvari iz treningov, prenesli na sami današnji tekmi, in ju odigrali zelo zelo dobro. Komaj čakamo Univerzijado, kjer sem prepričan, da lahko ekipa naredi vrhunski rezultat tudi na mednarodnem prizorišču.”

futsalu, susa, univerzitetno državno prvenstvo
futsalu, susa, univerzitetno državno prvenstvo

  Kapetan Jan Puhner: “Moram reči, da si je danes ekipa zaslužila to prvo mesto, saj je pustila srce na igrišču. Odigrali smo zelo zrelo in odgovorno do konca, kar je dobra popotnica za letošnje evropsko prvenstvo.”

  Postava

  • KAPETAN:
   Jan PUHNER
  • VRATARJA:
  Jakob BOŽIČ
  David ROZMAN
  • IGRALCI:
  Mario KOCBEK
  Urh BOROVNIK
  Nik ČATER
  Neal L. KOROŠEC
  Aljaž GOZNIK
  Tilen RAJTER
  Matej PIRC
  Niko JEZA
  Žan PLAJNŠEK
  • TRENER:
  Simon ŠABEDER
  • SELEKTOR:
  Jan SREDENŠEK
  Iskrene čestitke fantom!

  Uredništvo DOSTOP.si
  Zdrava Zabava

  Sorodni članki

  Back to top button