Kultura

Film Joker z Joaquinom Phoenixom bo dobil nadaljevanje

Režiser Todd Phillips je razkril, da bo film Joker iz leta 2019 dobil nadaljevanje. V torek je namreč z objavo fotografije naslovnice scenarija, ki ga podpisuje skupaj s Scottom Silverjem, na Instagramu razkril, da že obstaja scenarij zanj.

Na naslovnici rdeče barve je izpisan naslov Joker: Folie a Deux. Na drugi fotografiji, ki jo je delil režiser, pa je mogoče videti Joaquina Phoenixa, dobitnika oskarja za najboljšo moško vlogo za vlogo Arthurja Flecka v filmu, kako bere scenarij.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Todd Phillips (@toddphillips)

Nadaljevanje filma sicer obdaja tančica skrivnosti, pri Warner Bros so se omejili le na deljenje fotografij na svojem profilu na Twitterju brez dodatnih informacij.

Nadaljevanje ima naslov Joker: Folie a deux. Francoski izraz je strokovni termin za deljeno duševno motnjo – psihozo ali blodnjo, ki je skupna dvema ali več tesno povezanim ljud55em. Naslov po pisanju filmskega portala Variety ponuja nekaj zanimivih namigov. Lahko bi se nanašal tudi na to, da bo Phillips v nadaljevanje morda vpeljali lik Jokerjeve večne spremljevalke iz stripov Harley Quinn. Slednjo je v drugih filmih iz franšize DC Comics odigrala Margot Robbie.

Film Joker iz leta 2019 je v blagajne kinematografov po vsem svetu prinesel več kot milijardo dolarjev. Prejel je 12 nominacij za oskarja, med njimi za najboljši film. Phoenix je nato prejel oskarja za najboljšo moško vlogo, film je prejel tudi zlati kipec za najboljšo izvirno glasbo.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button