Kulsko

Luka Dončić bo postal ambasador Slovenije in našega turizma

Partnerstvo Slovenije s košarkarskim klubom Dallas Mavericks je Slovenska turistična organizacija (STO) nadgradila s pogodbo z Luko Dončićem, ki bo odslej tudi ambasador slovenskega turizma. Hkrati bo Slovenija zakupila prostor v glasilu, ki bo izšlo v času vikenda All Stars. 

Tekma Dallas Mavericks – Denver Nuggets bo obarvana slovensko

Cilji partnerstva so krepitev in povečanje prepoznavnosti Slovenije in nacionalne znamke I feel Slovenia. Ter predstavitev države, njene edinstvenosti, nišnosti, gospodarskih, naložbenih in turističnih priložnosti.

Gre za izjemno priložnost za promocijo Slovenije na področju turizma in gospodarstva. Sodelovanje bo obsegalo promocijo Slovenije na dvajsetih domačih tekmah Dallas Mavericks. Na desetih tekmah v tej sezoni in desetih v sezoni 2020/21. Ter poslovno konferenco Texas Feel Slovenia 12. marca po tekmi Dallas Mavericks – Denver Nuggets, ki bo obarvana povsem slovensko oziroma bo imela tematski naslov I Feel Slovenia Night.

Poslovni konferenci bo sledila še turistična delavnica, na kateri se bo poslovnim partnerjem, organizatorjem turističnih potovanj in medijem predstavilo okoli petnajst slovenskih podjetij.

Luka bo ambasador Slovenije

Slovenijo v Teksasu in Dallasu prav po zaslugi Luke Dončića poznajo bolje kot drugod po ZDA. Organizatorji projekta si želijo povečati prepoznavnost naše države, hkrati pa zgraditi nove poslovne vezi. Luka Dončić jim ponuja izjemno priložnost, ki lahko prinese veliko uspešnih zgodb.

Se pa Slovenija že nekaj let aktivno promovira v ZDA, od partnerstva z Dallas Mavericks pa si slovenski turizem veliko obeta. Sodelovanje z Luko Dončićem bo potekalo predvsem preko družbeni omrežij, saj bo Luka delil fotografije, posnetke, izjave in podatke o Sloveniji in našem turizmu.

Slovenija se bo predstavila tudi v uradni publikaciji lige NBA, ki bo izšla ob vikendu All Stars sredi februarja, kjer se pričakuje, da bo prav Luka Dončić eden od glavnih zvezdnikov.

 

 STA
 Tuomas Vitikainen [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons (cropped)

 

 

Sorodni članki

Back to top button