Kultura

Po več kot 10 letih se decembra v kina vrača Obuti maček

Decembra se v kinematografe vrača vsem najljubši, ljubeči, romantičen in neustrašen maček v novi animirani pustolovščini Obuti maček: Zadnja želja. Ko Obuti maček ugotovi, da je zapravil osem življenj, se odpravi na epsko popotovanje, da si povrne vseh devet življenj.

Obuti maček na potovanju za izgubljenimi življenji

Po več kot desetletju DreamWorks Animation predstavlja novo pustolovščino v filmih o Shreku, ko drzni razbojnik Obuti maček odkrije, da je sta njegova strast do nevarnosti in neupoštevanje varnosti terjali svoj davek. Zapravil je namreč osem od svojih devetih življenj, pri tem pa pozabil šteti. Da dobi vsa svoja življenja nazaj, se bo odpravil na svojo največjo misijo doslej.

Razvpiti maček se poda na epsko popotovanje v Črni gozd, da bi našel mistično zvezdo želja in si povrnil vsa izgubljena življenja. Glas mu je znova posodil nominiranec za oskarja Antonio Banderas. A ker mu je ostalo le eno življenje, bo moral postati ponižen in prositi za pomoč svojo nekdanjo partnerko in sovražnico – očarljivo Mici Šapko. Tej je svoj glas znova posodila nominiranka za oskarja Salma Hayek.

Pri iskanju pa bo Obutemu mačku in Mici Šapko pomagala – proti njuni boljši presoji – klepetava in neizmerno vesela mucka Perro (Harvey Guillén). Skupaj pa bo moral biti naš trio junakov korak pred Zlatolasko (nominiranka za oskarja Florence Pugh), zločinsko družino Trije medvedi, “Velikim” Jackom Hornerjem (John Mulaney) in grozljivim lovcem na glave, Velikim hudobnim volkom (Wagner Moura).

Animirana komična pustolovščina Obuti maček: Zadnja želja na redni spored v kinematografe prihaja 8. decembra 2022.

Lik Obutega mačka se je prvič pojavil leta 2004 v filmu Shrek 2, ki je bil nominiran za dva oskarja. Takoj je postal globalna senzacija. Obuti maček se je nato pojavil še v dveh nadaljevanjih Shreka in v svojem filmu, pa tudi v več videospotih DreamWorks Animation in televizijskih serijah. Filmi Shrek in Obuti maček so skupaj zaslužili več kot 3,5 milijarde dolarjev po vsem svetu.

 Karantanija Cinemas
 Karantanija Cinemas

Sorodni članki

Back to top button