Kultura

Kino pod zvezdami: Posledice

V četrtek, 11. junija 2020, bo ob 20.00 v parku KC Pekarna projekcija slovenskega celovečernega filma Posledice. To bo že drugi večer v ciklu filmov na prostem, ki jih vsak teden vrtijo v okviru meseca ponosa.

Problematični 18-letnik Andrej (Matej Zemljič) ima zaradi neprimernega in nasilnega vedenja težave doma, v šoli in pred zakonom. Serija incidentov ga pripelje v vzgojni zavod za mladino, kjer spozna druge mlade prestopnike. Med njimi je tudi karizmatični Željko (Timon Šturbej), samooklicani vodja fantov v zavodu. Andrej se skupaj z njimi zapleta v avanture polne nasilja, alkohola in droge. Pri vse tem pa se prične razvijati privlačnost med njim in Željkom. Njegov novi občutek sprejetosti se hitro konča, ko začne manipulativni Željko njuno vez in njegovo skrito seksualnost izkoriščati v svoj prid.

 

Prvi slovenski LGBT+ film s svojo drzno perspektivo ponuja iskren vpogled v težavno življenje mnogih mladih. Prvenec režiserja Darka Stanteja destruktivni in moralno vprašljiv življenjski slog svojih likov predstavlja s surovo energijo, ki povsem ujame pozornost svojih gledalcev.

Film Posledice je premiero doživel na Mednarodnem filmskem festivalu v Torontu leta 2018. V Sloveniji so ga prvič zavrteli isto leto na Festivalu slovenskega filma. Takrat je prejel nagrade za najboljšo režijo, glavno in stransko vlogo, nagrado občinstva in nagrado slovenskih filmskih kritikov in kritičark.

Projekcija je del programa “Mavrični junij v Mariboru”, s katerim se obeležuje mesec ponosa LGBTQIA+ skupnosti. V sodelovanju z MKC Maribor in Maribor skozi rožnata očala ga pripravlja Pekarna Magdalenske mreže.

 

Infopeka – Pekarna Magdalenske mreže
Pixabay
ikona snemalec Temporama

Sorodni članki

Back to top button