Izobraževanje

Izvolite (v) knjižnico: 58 slovenskih splošnih knjižnic ima 12 milijonov enot gradiva

Slovenske splošne knjižnice danes začenjajo svoj teden, v katerem z različnimi prireditvami nagovarjajo svoje člane, k vpisu pa vabijo tudi nove obiskovalce. Rdeča nit letošnjega tedna je povabilo Izvolite (v) knjižnico, končal pa se bo v petek s podelitvijo nagrad.

Kot so zapisali v Združenju splošnih knjižnic, povabilo Izvolite (v) knjižnico velja za vsakogar. Knjižnice po Sloveniji so tako v tem tednu za prebivalce pripravile različne dogodke, od razstav, predavanj do literarnih večerov.

Teden se bo v petek sklenil s podelitvijo nagrad združenja. Podelili bodo nagrade za najboljše projekte, ki na poseben in inovativen način zbližujejo knjige in bralce, ter nagrade za tiste knjižničarje, ki bralcem kvalitetno pripovedujejo o knjigah na portalu Dobreknjige.si, so sporočili iz združenja.

V Sloveniji deluje 58 splošnih knjižnic, ki razpolagajo z 12 milijoni enot gradiva. Svojo dejavnost izvajajo v 274 krajevnih enotah in s 13 bibliobusi, ki izvajajo knjižnično dejavnost na 806 postajališčih. Kot piše na uradni spletni strani, je članov splošnih knjižnic petina vsega prebivalstva, na različne načine pa jih knjižnične storitve uporablja več kot polovica.

Namen in poslanstvo splošnih knjižnic je zadovoljiti potrebe in želje uporabnikov vseh starosti pri vključevanju v družbo na vseh področjih.

STAkrog
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button