Izobraževanje

UM ponovno med najboljšimi univerzami na lestvici Young University

Univerza v Mariboru (UM) se je v pregledu "THE Young University Rankings", ki ga vsako leto pripravlja revija Times Higher Education, uvrstila med 300 najboljših mladih raziskovalnih univerz na svetu.

V ocenjevanje je bilo vključenih več kot 1.800 univerz, ki niso starejše od 50 let. Na lestvico se je uvrstilo 414 najboljših univerz iz 66 držav. Na osnovi obsežne baze podatkov je Times izračunal vrednosti za 13 kazalnikov, ki jih uporablja tudi za THE World University Rankings.

THE Young University Rankings, vsako leto pripravlja revija Times Higher Education.

Times je ocenjeval kakovost univerz na področjih: ugleda raziskovalne in izobraževalne dejavnosti, števila citatov, prenosa znanja v gospodarstvo in mednarodne vpetosti.

Že tretje leto zapored je najboljša mlada univerza Hong Kong University of Science and Technology. Na lestvico je uvrščeno največ visokošolskih ustanov iz Velike Britanije (36). Na drugem mestu so univerze iz Španije s 27 univerzami. Po eno uvrščeno univerzo manj pa imata Francija in Indija.

Univerza v Mariboru je ohranila podobno uvrstitev kot v letu 2019. V nadaljevanju je primerjava rezultatov Univerze v Mariboru za obdobje od 2016 do 2020.

 

 UM
 arhiv DOSTOP.si

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button