Izobraževanje

Virtualni karierni sejem te vabi, da najdeš poklic, študij ali dejavnost zase

Včeraj (21. novembra 2021) se je končal Virtualni karierni sejem za osnovnošolce, z današnjim dnem pa se je pričel sejem za dijake, ki iščejo informacije o terciarnem izobraževanju.

Za srednješolce bo Virtualni karierni sejem 2021 potekal od ponedeljka, 22. novembra, do nedelje 28. novembra 2021. Kljub temu pa ti ni treba skrbeti, če boš zamudil kak dogodek, saj bodo vsebine vseh razstavljalcev (vključno z webinarji) na voljo do 22. septembra 2022.

Sejem ponuja mnogo uporabnih informacij, saj se na njem predstavljajo univerze, organizacije, izobraževalne ustanove, obštudijske dejavnosti in mnogi drugi. Med drugim lahko pridobiš ogromno informacij o Univerzi v Mariboru, Univerzi v Ljubljani, posameznih fakultetah, o Študentskih domovih, obštudijskih dejavnostih, študentskem organiziranju, spoznaš lahko Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru (ŠOUM)Zavod PIP, Zdravo Zabavo in mnoge druge zanimive vsebine. Ne pozabi tudi na dogodke v živo, na katerih se bodo zgoraj omenjene organizacije, društva in izobraževalne ustanove predstavile še podrobneje.

Virtualni karierni sejem predstavlja tudi informacije za lažje načrtovanje karierne poti, in sicer se lahko ustaviš v karierni svetovalnici. Tam so na voljo karierni svetovalci, ki te bodo najlažje usmerili na pravo karierno pot in se s teboj pogovorili ena na ena.

Ustaviš se lahko v Živi knjižnici, kjer si namesto knjige “sposodiš” človeka. Izbiraš lahko med študenti različnih smeri ali pa odraslimi z različnimi poklici. Osebo lahko vprašaš karkoli te zanima o njegovem poklicu ali izobraževanju.

Na sejmu sodeluje mnogo različnih in zanimivih razstavljalcev iz celotne Slovenije, zato se ga splača obiskati. Ponuja res veliko kakovostnih vsebin in informacij, vedno pa je na voljo tudi kdo, ki bo odgovoril na vsa tvoja vprašanja. Pa še nikamor ti ni treba iti, saj lahko Virtualni karierni sejem obiščeš kar iz domačega kavča.

Uredništvo DOSTOP.si
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button